Marine Le Pen: Liberalizarea pietei muncii pentru romani va fi un esec

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 11:00
2694 citiri
Marine Le Pen: Liberalizarea pietei muncii pentru romani va fi un esec

Candidata extremei-drepte la alegerile prezidentiale din Franta, Marine Le Pen, a criticat propunerea CE de a fixa salarii minime diferentiate pe sectoare profesionale si de a liberaliza in totalitate piata muncii in UE pentru romani si bulgari.

"Ce inseamna salariul minim diferentiat, inseamna ca unele ramuri de activitate vor avea un salariu minim de 600 de euro, altele de 500 de euro. Sunt aceleasi remedii ultraliberale ce ne-au fost propuse deja in urma cu 20 de ani", a subliniat ea, avertizand ca masurile sunt sortite esecului.

"Vor sa liberalizeze in totalitate piata muncii in Uniunea Europeana, autorizand astfel romanii, bulgarii sa vina si sa concureze cu muncitorii nostri", a adaugat ea.

"Este Bolkestein de 1.000 de ori", a avertizat candidata Frontului National, facand referire la o directiva a Comisiei Europene din 2006, ce propunea liberalizarea tuturor serviciilor publice si ce a generat o polemica aprinsa.

Le Pen a avertizat ca astfel va disparea sistemul francez de protectie sociala.

In aceste conditii, ea s-a prezentat ca "suflul schimbarii radicale", ca "votul util", pentru ca este "singura care vrea sa schimbe lucrurile".

"Toti ceilalti sunt reprezentanti ai esecului", a adaugat lidera FN.

Creditata cu 15% din intentiile de vot inainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, de duminica, este putin probabil ca ea sa ofere o surpriza si sa se califice mai departe.

#liberalizare piata muncii romani, #Marine Le Pen liberalizare piata muncii, #liberalizare piata muncii UE , #Job in UE