Olanda: Mentinem restrictiile pe piata muncii pana in 2014

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 09:15
2107 citiri
Olanda: Mentinem restrictiile pe piata muncii pana in 2014

Ambasadorul agreat al Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, declara intr-un interviu ca tara sa va mentine restrictiile pe piata muncii pana la 1 ianuarie 2014, el precizand ca pana atunci, Haga ia masuri impotriva exploatarii muncitorilor straini.

El spune ca Olanda a explicat deja Comisiei Europene ca actuala situatie justifica mentinerea restrictiilor, scrie Mediafax.

Diplomatul mentioneaza ca autoritatile olandeze sunt constiente ca dupa 1 ianuarie 2014 trebuie sa fie pregatite pentru a primi romani si bulgari pe piata muncii si profita de actuala perioada pentru a adopta masurile necesare pentru a face accesul unor noi muncitori gestionabil de catre societate.

El mai spune si ca, in acest moment, Olanda are un aflux din tarile est-europene care au aderat mai devreme. Diplomatul a mai afirmat ca din punct de vedere macroeconomic, este un beneficiu, dar la scara mai mica acesti oameni sunt exploatati. El lauda insa muncitorii romani, pentru ca acestia "vorbesc engleza fluent, sunt bine educati, nu numai ca au o educatie tehnica, ci si vorbesc, ofera un feed-back".

Olanda raspunde acuzatiilor lui Basescu

Pe de alta parte, ambasadorul a raspuns si criticilor presedintelui Traian Basescu. Matthijs van Bonzel arata ca Rotterdam "este de departe cel mai mare port din UE, ceea ce inseamna ca este cea mai mare poarta de intrare pentru tot ceea ce este legal, insa, fireste, daca esti mare, atragi inevitabil si tot ceea ce este ilegal".

In ceea ce priveste traficul de droguri, el spune ca Olanda este foarte stricta in ceea ce priveste comertul si marii traficanti de droguri. "Dar tratam utilizatorii individuali de droguri mai degraba ca pe o persoana care fie are o problema pe care trebuie s-o abordam prin politicile de sanatate, fie - daca este vorba despre cineva care creeaza probleme in societate - avem sistemele normale de politie si justitie care sa se ocupe de acesti oameni. Deci, avem o abordare mai pragmatica fata de droguri, pe care am dezvoltat-o de-a lungul anilor si care are rezultate relativ pozitive", a spus el.

Ambasadorul s-a mai referit si la site-ul PVV. El spune ca, daca ar exista vreun caz de discriminare, natura acestuia trebuie stabilita de judecatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restrictii munca Olanda 2014, #restrictii de munca Olanda, #piata muncii Olanda, #joburi strainatate Olanda , #Job Olanda