Top 100: Cele mai tari companii pentru angajati

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 10:57
2799 citiri
Top 100: Cele mai tari companii pentru angajati

Google, Mercedes Benz sau Starbucks sunt cateva dintre companiile ale caror angajati merg cu o deosebita placere la munca. Brandul companiei este un factor de motivare in sine, insa si managerii au inteles ca oamenii lor vor mai mult.

Pentru a ajunge sa ai un astfel de job ai nevoie, insa, de studii specializate si aptitudini vizibile. In plus, in cele mai multe cazuri, ar trebui sa migrezi in SUA.

Cu toate acestea, nu strica sa aflam ce ii incanta pe oameni la jobul lor si sa folosim drept model cateva dinte practicile corporate care functioneaza perfect peste hotare.

Iata cateva dintre cele mai sonore nume in Top 100 Cele mai tari companii pentru angajati, realizat de CNN Money.

Google, Locul 1

Google a fost pe crestere, in 2011, atat din punctul de vedere al veniturilor, profiturilor, al pretului actiunilor, al angajarilor, dar si din perspectiva recunostintei fata de angajati. Astfel, compania a urcat trei pozitii fata de clasamentul anterior, pana pe locul 1.

Angajatii sunt entuziasti cand vorbesc despre misiunea lor, despre cultura si faimoasele beneficii pe care le primesc. "Angajatii sunt mereu aproape de cladirea companiei unde au tot ce si-ar putea dori", spune chiar unul dintre angajatii Google.

Mercedes-Benz SUA, Locul 12

Compania a sarbatorit aniversarea a 125 de ani de la inventarea automobilului de catre Karl Benz, oferind bonusuri in functie de vechime. Cei care au erau de 14 ani in companie au primit 1.400 de dolari.

Intel, Locul 46

Producatorul de cip-uri face promovari, in medie, o data la 18 sau 24 de luni, pentru a-i incuraja pe oameni sa exploreze noi si noi domenii.

PricewaterhouseCoopers, Locul 48

Compania a dat recent startul unui program de mentoring "inversat", in care juniorii sa ii ajute pe serniori sa inteleaga mentalitatea noii generatii. PWC a fost numita si in Romania "Cel mai bun angajator", in anul 2010.

Deloitte, locul 67

Compania si-a dublat programele de dezvoltare a angajatilor, in 2011, si a investit 300 de milioane de dolari pentru doar un campus de training in SUA.

Starbucks, locul 73

Compania are o forta de munca imensa, mai ales pentru cei care vor un job cu jumatate de norma. Toti angajatii primesc asigurari de sanatate, actiuni la companie si cafea gratis.

Microsoft, locul 76

Inginerii in software primesc in SUA salarii de 118.000 de dolari si bonusuri de cate 13.800 de euro. In plus, printre beneficii se numara si sedinte la spa si fintess.

#job la google, #cele mai tari joburi, #cele mai tari companii, #angajari IT , #Joburi ingineri