Angajarile temporare, in crestere. Piata a depasit 100 mil euro in 2011

Luni, 19 Martie 2012, ora 12:11
1858 citiri
Angajarile temporare, in crestere. Piata a depasit 100 mil euro in 2011

Piata serviciilor de angajare temporara a depasit anul trecut valoarea de 100 de milioane de euro, in crestere cu peste 11% fata de 2010, se arata intr-un comunicat transmis luni de compania de recrutare Trenkwalder.

"La finalul anului 2010 estimam o crestere de 7% in 2011 a acestei piete a serviciilor de recrutare pentru angajati pe durate de timp determinat, insa revenirea economiei a generat un avant mai mare decat cel asteptat. Acest reviriment ma face sa estimez ca si anul acesta piata de profil va creste cu cel putin 5%, poate chiar cu 10%", a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Trenkwalder estimeaza ca in 2012 angajatii pe perioade de timp determinate vor avea o pondere in crestere in numarul total de angajati. Angajatorii se bazeaza pe acest sistem datorita nevoii de a isi ajusta numarul de angajati cu volumul de munca generat de comenzi, precum si de a beneficia de costuri operationale mai scazute. Mai mult, avantajele acestui sistem au inceput sa fie sesizate de tot mai multe companii medii si mici.

Potrivit Trenkwalder, pe fondul cresterii generale din cursul anului 2011, ultimul trimestru a adus mai multe solicitari pentru angajare temporara in vestul si centrul tarii, mai exact in Sibiu, Timisoara si Arad, iar cele mai putine cereri in trimestru patru au venit din Cluj, Brasov si Iasi.

In 2012, in ceea ce priveste numarul de solicitari, Sibiu si Cluj isi mentin aceleasi pozitii ca si pana acum.

"Pana acum, pozitiile de ingineri (doar in anumite domenii) si cele de personal calificat pe meserii (sudori, lacatusi montatori etc.) s-au ocupat mai greu. In ianuarie 2012 am avut un numar de candidati mai mare pentru pozitiile care prezinta o experinta similara, fara sa fie necesara o calificare specifica", a spus Bogdan Florea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajare temporara, #locuri munca temporara , #Joburi sezoniere