5 lucruri pe care orice angajator le va cauta in CV-ul tau

Sambata, 16 Mai 2015, ora 13:56
5951 citiri
5 lucruri pe care orice angajator le va cauta in CV-ul tau
Foto: Thomas Grieg

Vara se apropie cu pasi repezi si acest lucru anunta ca piata muncii va fi invadata de o noua generatie de absolventi in cautarea unui loc de munca. Indiferent daca aplici pentru un post in tara sau peste hotare, cererile angajatorilor din ziua de astazi sunt, in mare masura, asemanataoare.

Un articol Yahoo Finance dezvaluie secretul celor cinci puncte esentiale care, odata regasite in CV-ul tau, iti deschid usa spre locul de munca dorit.

Experienta profesionala

Problema experientei profesionale este vazuta de multe ori ca o sabie cu doua taisuri. Angajatorii se plang de slabele cunostinte practice ale noilor veniti in firma, iar cei din urma reclama faptul ca nu au avut de unde sa "fure meserie".

In realitate, lucrurile nu sunt atat de complicate. Experienta ramane un punct forte in CV-ul oricarui aspirant la un job, conform unui studiu realizat de revista Chronicle of Higher Education.

Insa, niciun angajator nu poate avea pretentia ca aplicantul pentru un post sa fie reincarnarea lui Steve Jobs.

Problema pare sa rezide mai mult in lipsa interesului studentilor pentru ofertele de internship aparute in timpul facultatii.

Asa ca, orice perioada de practica desfasurata in perioada studiilor sau orice loc de munca ocupat in trecut ar fi bine sa fie mentionate in CV.

Specializarea in domeniu

Alegerea specializarii in timpul facultatii este importanta, asa cum mentionarea ei in CV se dovedeste esentiala, mai ales daca evoluezi in domenii complexe precum sanatate sau tehnologie.

Insa, daca aplici pentru un post care contravine flagrant cu ceea ce scrie pe diploma ta de absolvire, ar fi util sa directionezi discutia in timpul interviului catre un punct de comun interes cu interlocutorul tau prin care sa sublinezi atuurile pe care le detii.

Voluntariat

Cu o componenta sociala din ce in ce mai pregnanta in politica marilor companii, voluntariatul poate fi carte pe care o poti juca pana la capat in discutiile cu potentialul angajator.

Chiar daca postul pentru care aplici va fi in cele din urma ocupat de altcineva, poti ramane in baza de date a departamentului de personal in eventualitatea aparitiei unui job care sa corespunda aptitudinilor tale.

Relatii sociale

La fel de bine, modul in care iti gestionezi relatiile sociale se poate dovedi un atu. Nu esti un voluntar convins? Nu-i nimic, inclusiv implicarea in activitati sportive de echipa sau apartenenta la un anumit club poate fi de ajutor.

Nu uita ca angajatorul cauta un om care sa se integreze rapid in echipa deja formata, iar un bun coechipier este greu de gasit.

Abilitati

Daca dintre toate cursurile pe care le-ai urmat in facultate unul anume sau mai multe ti-au starnit interesul, nu uita sa mentionezi acest lucru in CV sau in timpul interviului.

Ofera cat mai multe detalii. Chiar si pentru angajarea unui bucatar, proprietarul restaurantului va fi curios sa afle daca aspirantul la titlul de chef este atras de un anumit tip de bucatarie sau de gastronomia moleculara.

#interviu angajare, #intocmire CV, #atuuri anagajare , #Joburi studenti