Cu scaunul incins: directori care ar putea fi concediati chiar maine

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 08:46
1511 citiri
Cu scaunul incins: directori care ar putea fi concediati chiar maine

Milioane de oameni folosesc produsele tale, dar niciunul nu plateste pentru ele. Te-ai blocat la numarul doi. 5% din actionarii companiei tocmai au pornit un razboi. Viata de CEO nu-i usoara.

Business Insider a realizat un top al directorilor al caror scaun este un vulcan. Vezi care sunt executivii care-si risca jobul in orice clipa.

Dick Costolo, CEO Twitter, nu a dovedit ca reteaua este profitabila

Costolo a venit la Twitter de la Google, in momentul in care Google a achizitionat reteaua sa RSS, Feedburner, o idee care nu a prins, nici macar la Google.

Acest lucru nu se poate intampla si la Twitter, unde investitorii si membrii consiliului de administratie au crezut odata ca Twitter ar putea fi urmatorul Facebook.

Noul CEO al Yahoo, Scott Thompson

Thomson s-a alaturat Yahoo la inceputul acestui an si deja este sub tirul actionarului Dan Loeb, al carui fond, Third Point, detine peste 5% din companie.

Thompson este pe cale de a concedia cateva mii de angajati si sa vand divizia de advertising a Yahoo. Aceasta masura i-ar putea cumpara niste timp, dar predecesorul sau, Carol Bartz, a pierdut slujba pentru ca Yahoo nu a reusit sa-si creasca veniturile.

John Maloney, Tumblr

John Maloney nu este CEO-ul Tumblr, ci omul care supervizeaza afacerea si trebuie sa faca fata faptului ca Tumblr nu are un model de afaceri inca. Reteaua are sute de milioane de utilizatori si este evaluata la un miliard de dolari.

Investitorii sunt incantati de acest lucru, dar daca Tumblr nu reuseste sa obtina venituri in curand pozitia lui Maloney se va clatina.

Andrew Mason nu poate tine sub control cifrele Groupon

Groupon raporteaza cifre tot mai ciudate. IN primul rand, a trecut cheltuielile de marketing drept costuri de capital. Apoi, a considerat veniturile brute drept venituri nete. In final, saptamana trecuta, a trebuit sa-si revizuiasca veniturile din trimestrul patru. Acum compania este investigata.

Intre timp, Groupon nu este inca profitabila.

Thorsten Heins, CEO al RIM

BlackBerry este smartphone-ul zilei de ieri, cu vanzari de 11 milioane de unitati in ultimul trimestru, fata de peste 37 de milioane de iPhone-uri vandute de Apple.

Doar un milion de tablete BlackBerry Playbook au fost vandute de la lansarea acestui produs. Heins incearca sa vanda compania, dar nu e niciun motiv pentru care cineva ar putea s-o cumpere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri de munca in IT, #directori companii IT, #viata de CEO , #Locuri de munca in IT