Gigantii IT, cei mai generosi angajatori. Cum sa devii salariatul lor

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 17:52
4610 citiri
Gigantii IT, cei mai generosi angajatori. Cum sa devii salariatul lor

Microsoft, Yahoo sau Intel conduc in topul celor mai "generosi" angajatori. Cat de mult sunt dispusi sa plateasca si care sunt criteriile ce transforma un potential candidat intr-un angajat?

Cele mai mari salarii se dau in industria IT, angajatilor din banci si celor care lucreaza in domeniul telecom. Un fapt universabil valabil, indiferent ca vorbim despre companii mici, care activeaza pe plan local sau de gigantii care au reprezentante in mai multe tari.

Salariu mediu la Microsoft - 92.800 de dolari

Microsoft este liderul detasat al celor mai darnici angajatori. Media salariala ajunge la 92.800 de dolari, dar angajatii companiei infiintate de Bill Gates se bucura de o serie de facilitati cum ar fi asigurarea medicala sau dentara. Programul este flexibil, salariatii primesc reduceri daca vor sa cumpere actiuni ale firmei, dar si discounturi la o serie de magazine si restaurante partenere.

Criterii de angajare la Microsoft

Microsoft recruteaza Partner Technology Advisor, potrivit anuntului postat pe 3 septembrie pe site-ul oficial. Sunt necesari minim cinci ani de experienta, abilitati de organizare a vanzarilor complexe, cunostiinte tehnice, in special despre produsele Microsoft si despre modelul de business aplicat de companie.

O diploma de calificare a cunostiintelor IT de tipul MCSE, MCITP, MCSA, MCTS, MCP, CISSP (diplome care ateste cunostiintele de programare si de tehnologie recunoscute de Microsoft) constituie un avantaj. Nu in ultimul rand, candidatii trebuie sa fie puternic motivati, cu o atitudine pozitiva si orientata catre rezultate.

Poti afla mai multe detalii despre angajarile Microsoft

Salariu mediu de 81.200 de dolari la Intel

Intel a introdus programe de lucru alternative, cum ar fi telecommuting (adica munca efectuata in afara biroului, fie acasa fie direct la sediul clientului), job sharing (impartirea atributiilor si responsabilitatilor unui post cu un coleg) sau saptamana de lucru comprimata (angajatii lucreaza doar trei sau patru zile din cinci, dar cu o medie zilnica mai mare decat in mod obisnuit.

Daca isi doresc, angajatii se inscriu la programele dedicate ingrijirii personala sau pot angaja un antreprenor personal care sa ii ajute sa gaseasca un echilibru intre munca la birou si activitatea fizica.

Criterii de angajare la Intel

Compania Intel, cel mai mare producator de microprocesoare din lume, a deschis in Bucuresti, in noiembrie 2010 un centru de dezvoltare software. In prezent nu se fac angajari, dar candidatii pot aplica oricand pentru un post de programator sau inginer la Intel.

Sunt cautati mai ales persoanele cu experienta de minim patru ani, dar si absolventii cu minim doi ani de exeprienta in dezvoltarea de software. Acestia trebuie sa dovedeasca faptul ca au cunostiinte de progrmare, mai ales C/C++ si Linux SW, dar si ca vorbesc fluent limba engleza.

Poti afla mai multe detalii despre angajarile Intel

Salariu mediu la Yahoo ajunge la 84.900 de dolari

Managerii Yahoo au inteles importanta care trebuie acordata sportului. Din acest motiv, angajatii gigantului din industria IT au acces gratuit la complexele sportive din interiorul campusului, unde invata yoga, pilates, golf sau kickboxing. De asemenea, au reduceri la mai multe centre medicale, precum si asigurare dentara si medicala gratuita. Salariatii sunt chiar incurajati sa isi ia un concediu format din 15 zile consecutive.

Criterii de angajare la Yahoo

Momentan, Yahoo nu face angajari in Romania, dar cauta senior software system developer, senior designer si inginer senior pentru dezvoltarea sistemelor software, in SUA. Experienta trebuie sa fie de minim cinci ani pe un post similar, cunostiinte solide de Oracle 10/11, MySQL si Linux.

Candidatul ideal trebuie sa aiba atentia distributiva, sa poata face fata mai multor sarcini in acelasi timp,si sa fie priceput in administrarea sistemelor, in operatiunile de retea, si in dezvoltarea softurilor.

Poti afla mai multe detalii despre angajarile Yahoo

Salariu mediu de 84.200 de dolari la eBay

Lucrurile mici fac diferenta, iar detaliile pot face viata mai frumoasa angajatilor. Aceasta pare deviza celor de la eBay. Salariatii beneficiaza in mod gratuit de servicii cum ar fi schimbarea uleiului la masina, curatarea rufelor. In plus, angajatii eBay care isi doresc acest lucru se pot inscrie la mai multe cursuri si traininguri.

Criterii de angajare la eBay

eBay recruteaza doar candidate pentru posturile americane si au mai multe locuri de munca disponibile, in functie de nivelul de pregatire. Exista joburi pentru studenti, pentru programatori sau pentru departamentul de relatii cu clientii, dar sunt si functii de conducere ramase vacante.

Angajatul ideal, in viziunea celor de la eBay trebuie sa cunoasca limba engleza la un nivel cat mai apropiat de native, sa aiba cunostintele avansate in domeniul IT. Inginerilor aplicanti li se cer cunostinte avansate in programare Java, expertiza in structuri de date si algoritmi, o buna intelegere a arhitecturii de software si design, tinand cont de anunturile postate pe site.

Poti afla mai multe detalii despre angajarile eBay

In clasamentul celor mai generosi angajatori mai figureaza si ExxonMobile, Cisco, ConocoPhillips sau Goldman Sachs, care ofera fiecare remuneratii salariale de peste 80.000 de dolari in medie. Asta pe langa pachetele salariale extreme de atractive, care includ acces gratuit la complexele sportive, mese gratuite si posibilitatea de a achizitiona actiuni in cadrul companiei.

#salariu it, #salariu Microsoft, #salariu Intel, #salariu Yahoo, #salariu, #angajat, #angajari , #Locuri de munca in IT