Asociatia "Well" va invita la conferinta "Dizabilitatea nu inseamna incapacitate"

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 12:00
2386 citiri
Asociatia "Well" va invita la conferinta "Dizabilitatea nu inseamna incapacitate"

Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati "Well" impreuna cu Unge Funksjonshemmede din Regatul Norvegiei invita persoanele interesate si media la conferinta de lansare a unei platforme dedicate persoanelor cu dizabilitati cu titlul "Dizibilitatea nu inseamna incapacitate", care va avea loc pe 11 aprilie 2016 la Hotel Capitol incepand cu orele 09:00.

"Prin proiectul Dizabilitatea nu inseamna incapacitate dorim sa oferim oportunitati de angajare si sa aducem in atentia companiilor din Romania prezenta pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, care au capacitate de munca.

Am identificat nevoile acestei categorii defavorizate si ne-am dat seama ca o solutie reprezinta dezvoltarea unei platforme web pentru recrutare dedicata in exclusivitate persoanelor cu dizabilitati, unica in Romania", a declarat Mirona Tudor, presedinte Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati "Well".

Conferinta are loc in cadrul proiectului cu acelasi nume, care face parte dintr-un program al Fondului pentru Relatii Internationale Bilaterale intre SEE si Granturile Norvegiene 2009-2014.

Participarea la conferinta este gratuita. Inscrierile se pot face la adresa de e-mail:

welljobs@wellromania.org sau folosind formularul de pe websiteul nostru.

Va rugam sa confirmati participarea la conferinta pana pe data de 06 aprilie 2016.

Programul conferintei este de la 09:00 la 15:00, cu o pauza de o ora in care participantii vor avea ocazia sa interactioneze, in timp ce se vor bucura de pranzul asigurat de Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati "Well".

Despre Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati "Well"

Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati "Well" este persoana juridica de drept privat cu scop nepatrimonial, independenta, organizata potrivit Legii nr. 246/2005, ai carei membri fondatori sunt: Tudor Mirona - presedintele Consiliului Director; Tudor Nicolae - vicepresedinte si Tudor Agapia - organ de control;

Membrii Asociatiei Persoanelor cu Dizabilitati "Well" s-au asociat in scopul ajutorarii dezinteresate a persoanelor cu handicap si integrarea lor partiala sau totala in viata sociala, economica, politica etc.

"Well" este autorizata sa functioneze ca Unitate Protejata in conformitate cu legea 448/2006, fiind infiintata in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Dizabilitati "Well".

Mai multe informatii pe www.wellromania.org.

Partener: Unge funksjonshemmede

Asociatia Norvegiana a Tineretului cu Handicap (Unge funksjonshemmede) reprezinta o serie de organizatii membre pentru tinerii cu handicap sau boli cronice. In prezent, exista 34 de organizatii membre, insumand mai mult de 25 000 de membri individuali in total.

Organizatia functioneaza in mod activ cu privire la drepturile, egalitatea de gen si principiul unei societati universal adaptat tuturor, indiferent de nevoile de asistenta sociala sau limitari fizice.

Aceasta isi propune sa creeze o cooperare intre grupuri de handicap pentru a face schimb de cunostinte cu privire la conditiile speciale pentru tinerii cu dizabilitati si boli cronice.

Prin Unge unksjonshemmede, tinerii cu dizabilitati pot lucra pentru o cauza comuna. Asociatia are, de asemenea, un rol important in sprijinirea si asistarea organizatiilor membre in activitatea lor, si sa ofere cursuri de formare pentru personal si reprezentantii alesi.

Mai multe informatii pe www.ungefunksjonshemmede.no.

Sponsori: Islanda, Lichtenstein si Norvegia, prin intermediul EEA Grants si Norway Grants

Islanda, Liechtenstein si Norvegia au finantat cu 2 milioane de euro 15 state membre ale UE si SEE, in Europa Centrala si de Sud, din 2009 pana in 2014.

Programul si proiectele care au primit finantare pot fi puse in aplicare pana in aprilie 2016.

Mai multe informatii pe www.eeagrants.org.

#Well conferinta Dizabilitatea, #Well conferinta aprilie , #Locuri de munca in Romania