Basescu: exploatarea resurselor, singura sansa pentru a crea locuri de munca

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 09:29
2010 citiri
Basescu: exploatarea resurselor, singura sansa pentru a crea locuri de munca

Presedintele Traian Basescu a insistat, in discursul de la investirea ministrului Attila Korodi, pe necesitatea exploatarii resurselor naturale, singura posibilitate de a crea locuri de munca in urmatorii cinci ani.

"Poate o astfel de ceremonie ar trebui sa fie zero conflictuala si nu ma refer neaparat la desemnarea dumneavoastra, ci la faptul ca detineti un portofoliu vital care vizeaza in continuarea exploatarea resurselor Romaniei", a declarat Traian Basescu, adresandu-se noului ministru al Mediului, Attila Korodi.

Seful statului a precizat ca "in momentul de fata, Romania nu mai are resurse de a crea locuri de munca", motiv pentru care politicienii trebuie sa priveasca "cu responsabilitate la reluarea activitatii de minerit in domenii care prin evolutia pietelor fac, din nou, rentabila exploatarea unor resurse naturale".

Basescu a dat vina pe "demagogia" si "lasitatea" politicienilor pentru blocarea investitiei de la Rosia Montana.

"As vrea sa va spun ca, datorita demagogiei si lasitatii demnitarilor romani, investitia de la Rosia Montana sta blocata din 1997, iar in perspectiva imediata se prefigureaza procese extrem de costisitoare", a spus Traian Basescu, mentionand "artificiul" prin care CupruMin a avut profit anul trecut.

"Pur si simplu n-a facut investitii pentru deschiderea fronturilor in vederea exploatarii de suprafata in continuare. Artificial, domnii manageri si-au creat conditii sa incaseze probabil prime pentru profiturile realizate, dar compania nu are bani sa-si extinda frontul de exploatare", a explicat seful statului.

Traian Basescu a subliniat ca este necesar parteneriarul cu firme straine, deoarece Romania nu are sumele necesare pentru tehnologia de exploatare.

#Basescu locuri de munca, #Basescu exploatarea resurselor, #Basescu Cupru Min, #Basescu Attila Korodi , #Locuri de munca in Romania