Berca: Revenirea salariilor se va face prin prioritizarea cheltuielilor publice

Sambata, 17 Martie 2012, ora 17:35
1563 citiri
Berca: Revenirea salariilor se va face prin prioritizarea cheltuielilor publice
Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor/ Sursa foto: Zf.ro

Ne-am angajat sa revenim la salariile din 2010, prin prioritizarea cheltuielilor publice, a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.

"Nu avem nevoie de populisme, avem nevoie de explicatii corecte pentru poporul roman. Avem nevoie de integritate in autoritatea centrala si locala. Nu-mi fac iliuzii, vor mai exista situatii de coruptie, dar statul roman trebuie sa dea exemplul ca este stapan pe situatie.

Avem nevoie de stabilitatea perceptiei fata de statul roman. De foarte multe ori aud si la televizor si pe strada - 'nu mai am incredere in nimeni'. In spatele acestor expresii sta extremismul, cand nu ai incredere in stat, in partide politice, in nimic, putem cadea in extremism. Extremistii sunt si populisti si nu au nici solutii", a precizat Berca, citat de Agerpres.

Ministrul Administratiei si Internelor a adaugat ca actualul cabinet are timp sa demonstreze pana in noiembrie ca este un guvern bun.

"Eu doresc guvernul Ungureanu 2 dupa noiembrie 2012. Guvernul Ungureanu are timp sa demonstreze: Fonduri europene, evaziune fiscala combatuta, revenire de salarii, Schengen, taieri de cheltuieli inutile si investitii in judete, profesionalism si diversificarea pietelor de export nu sunt minuni, sunt lucruri care se pot face.

China, care are o crestere economica de 9%, spatiul ex-sovietic - trebuie sa ne indreptam atentia spre aceste piete la nivel de export, daca in zona euro apar probleme. Mai mult trebuie sa aducem investitori aici, fiscalitatea nu e atat de mare incat sa-i sperie pe investiori.

Insa lipsa de integritate a celor care intra in discutie cu acesti investitori ii alunga pe acestia. Am atras atentia la achizitiile publice, la standardul de cost, la incompatibilitati, la caiete de sarcini care se fac cu dedicatie pentru ca maine poimaine UE ne cere banii inapoi", a mai spus Berca.

Referitor la spatiul Schengen, ministrul a precizat ca, asa cum sunt evaluate situatiile in prezent, "in toamna vom intra in Schengen". "Ne-am facut temele perfect, din punct de vedere tehnic, pentru Shengen. La toate comisiile de evaluare am iesit excelent. Se poate spune chiar ca securizarea la Marea Neagra este mai buna decat in Mediterana. Deci ne-am facut temele.

Un partid extremist din Olanda, care nici macar nu e la guvernare, dar sustine guvernul, face probleme Romaniei si Bulgariei. Nu accept ca demnitatea Romaniei sa fie calcata in picioare de un partid extremist. In vara vom avea din nou raportul pe MCV.

Olanda este pusa intr-o situatie dificila, toata lumea o arata cu degetul. Eu va spun ca asa cum sunt evaluate situatiile in prezent in toamna vom intra in Schengen. Daca este altfel nu este din cauza Romaniei.

Noi avem in continuarea actiuni serioase pe frontiera, politia si garda financiara lucreaza impreuna. Vom avea o trilaterala la Bucuresti - Romania, Moldova si Ucraina. Tinem lucrurile sub control", a precizat Berca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere salarii, #marire salarii, #crestere pensii, #marire pensii, #gabriel berca ministru interne , #Locuri de munca in Romania