Bucurestiul ofera aproape jumatate dintre joburile disponibile la nivel national

Joi, 24 Iulie 2014, ora 12:56
1444 citiri
Bucurestiul ofera aproape jumatate dintre joburile disponibile la nivel national

Aproape jumatate dintre locurile de munca oferite la nivel national sunt disponibile in Bucuresti, cele mai cautate posturi fiind in domeniul IT, cu 44% din total, arata o analiza realizata de platforma de recrutare online, SmartDreamers.

In ceea ce priveste comportamentul candidatilor la joburile scoase la concurs, sursa citata precizeaza ca tinerii viseaza la joburi in Vanzari (29,5% din totalul aplicarilor), IT (18,65%), Marketing (16,15%) si in Administratie (11,54%).

Candidatii la joburi prefera in special ofertele de joburi permanente, aplicarile la acest tip de contracte fiind de 15 ori mai mare decat in cazul joburilor cu perioada determinata.

De asemenea, aproximativ una din cinci aplicari (19%) pe SmartDreamers se face pentru unul dintre programele Internship, spre deosebire de aplicarile la joburi temporare (5% din total).

Conform analizei, Bucurestiul ofera cele mai multe joburi la nivel national, respectiv 48% din total, in timp ce Cluj este, cu 28%, judetul care urmeaza capitala in topul joburilor.

La nivel national, judetul Iasi completeaza podiumul numarului de pozitii disponibile, cu 13% din oferta, dar la mica distanta de Timis, cu 11% din totalul joburilor existente pe platforma SmartDreamers.

Pe domenii de activitate, IT-ul se situeaza pe primul loc in Bucuresti (cu 44% din totalul joburilor in capitala), fiind urmat, la mare distanta, de Customer Support (14,5%), Vanzari (9,6%) si Financiar (4,3%). Sectorul IT domina si in alte judete, precum: Timis (33.3%), Iasi (33,3%), Cluj (30,5%) sau Sibiu (28%).

SmartDreamers, platforma de recrutare care simplifica legatura dintre companii si candidatii la joburi, ofera tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani posibilitatea de a-si gasi locul de munca potrivit experientei si pregatirii lor.

#locuri munca romania, #job IT, #locuri munca Bucuresti , #Locuri de munca in Romania