Haos la Finante sau noi disponibilizari?

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 19:04
2548 citiri
Haos la Finante sau noi disponibilizari?

Presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, declara, recent, ca o majorare a salariilor bugetarilor va putea sa intre in vigoare, fara incalcarea legii responsabilitatii fiscal-bugetare, doar daca statul va recurge la noi trimiteri in somaj.

Masura se impune, in opinia domnului mentionat, care este seful acestei autoritati independente ce sprijina Guvernul si Parlamentul in procesele de elaborare si derulare a politicilor banesti, in vederea mentinerii sumei alocate cheltuielilor de personal.

Pentru anul in curs, este stabilit un total de 39,8 miliarde de lei, necesar lefurilor din sectorul bugetar. Un elementar calcul spune ca, pentru a fi reintregite salariile cu 16 procente, asa cum s-a anuntat, trebuie disponibilizati 190.000 de angajati din domeniul public, ca sa fie intrunita conditia mentinerii aceluiasi nivel de cheltuieli. In prezent, exista circa 1,2 milioane de persoane in sistem.

De reamintit ca Guvernul are obligatia sa respecte termenul de 180 de zile inainte de alegeri, soroc dupa expirarea caruia sunt interzise orice majorari salariale.

Cititi mai multe despre Haos la Finante sau noi disponibilizari? pe Ziare.com.

#disponibilizari bugetari, #concedieri bugetari, #locuri de munca Romania , #Locuri de munca in Romania