Ministrul de Externe: FMI trebuie sa valideze cresterea salariilor

Duminica, 18 Martie 2012, ora 11:25
1287 citiri
Ministrul de Externe: FMI trebuie sa valideze cresterea salariilor
Cristian Diaconescu, liderul UNPR/ Sursa foto: Protv.ro

Daca analizele din aprilie vor arata ca economia nu permite reintregirea salariilor, acestea nu vor fi marite, a declarat Liderul UNPR Cristian Diaconescu.

Liderul UNPR Cristian Diaconescu a declarat ca exista premisele maririlor de salarii, dar a asigurat ca daca in analizele din aprilie vor arata ca economia nu permite, ele nu se vor face, adaugand ca premierul a mentionat liderilor europeni ca vor exista majorari daca exista progres economic, relateaza NewsIn.

Diaconescu a spus ca Romania deocamdata nu i-a informat pe partenerii europeni ca se vor reintregi salariile. "Consultarea cu Comisia europeana este importanta pentru ca suntem parteneri, dar pe de alta este o decizie nationala", a mentionat acesta.

Ministrul de Externe a precizat ca, totusi, premierul Ungureanu, in cadrul dicutiilor de la Bruxelles, a mentionat faptul ca, odata ce datele confirmate de FMI, CE si BM vor arata un progres economic corespunzator si un echilibru bugetar, majorarea salariilor se va face.

"In conditiile in care situatia economica nu o va permite, nu vom putea pune in pericol stabilitatea economica. Speranta noastra, destul de bine intemeiata pe cifre, este ca va permite sa realizam acest deziderat", a adaugat el.

Diaconescu a explicat ca nu s-a anuntat clar marirea salariilor pentru ca Romania este intr-un acord cu institutii internationale si aceste chestiuni trebuie validate impreuna cu FMI, CE si CM pentru a se da un semnal pozitiv pietelor.

"Premisele, din cate am inteles, sunt bune", a conchis el.

Traian Basescu si liderii PDL au anuntat ca exista perspectiva "reintregirii" salariilor bugetarilor cu 15-16% din iunie 2012.

#crestere salarii, #marire salarii, #cristian diaconescu, #crestere economica , #Locuri de munca in Romania