Oferta generoasa de joburi pentru cei cu studii medii. Vezi ce se cauta

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 16:39
2105 citiri
Oferta generoasa de joburi pentru cei cu studii medii. Vezi ce se cauta

Angajatorii romani ofera peste 8.500 de locuri de munca, insa majoritatea anunturilor pentru ocuparea fortei de munca se adreseaza celor cu studii medii.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) majoritatea locurilor de munca sunt pentru cei cu studii medii, informeaza Realitatea.net.

Astfel, dintre cele 715 locuri de munca disponibile in Bucuresti, 683 in Cluj sau 582 in judetul Iasi, peste 8.000 de posturi se adreseaza persoanelor cu studii medii si lucratorilor necalificati.

Printre cei mai cautati se numara lucratorii, operatorii si muncitorii necalificati din industria textila, peste 2.000 de posturi fiind disponibile pentru aceste categorii sociale, in intreaga tara.

De asemenea, se cauta si muncitori necalificati, manipulanti de marfuri, vanzatori si agenti de paza.

In ceea ce priveste persoanele cu studii superioare, pentru acestea exista circa 500 de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru ingineri si subingineri.

In comparatie cu luna septembrie, somajul a crescut in octombrie, ajungand la 4,93%, cu peste 4.000 mai multi someri fata de septembrie.

#somaj romania, #locuri munca persoane studii medii, #rata somajului UE, #oferta de locuri de munca , #Locuri de munca in Romania