Oltchim trimite inca 1.000 de angajati in somaj tehnic

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 11:10
1254 citiri
Oltchim trimite inca 1.000 de angajati in somaj tehnic

Circa 1.000 de angajati ai combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) vor fi trimisi iar in somaj tehnic, in perioada 15-30 noiembrie, dupa ce in ultimele trei luni consecutive un numar similar de salariati au fost in aceeasi situatie, din cauza lipsei materiei prime si a capitalului de lucru.

"Consiliul de Administratie a aprobat reducerea temporara, in perioada 15-30 noiembrie, a activitatii la nivelul Oltchim, fara incetarea raporturilor de munca", se arata intr-un comunicat trimis, luni, Bursei de Valori (BVB) de catre combinatul chimic.

Salariatii vizati fac parte atat din randul celor care isi desfasoara activitatea in cadrul activului din Ramnicu Valcea, cat si al celor ce-si desfasoara activitatea la Divizia Petrochimica din comuna Bradu, judetul Arges.

Pe durata suspendarii contractelelor individuale de munca, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 75% din salariul de baza al fiecaruia, corespunzator locului de munca ocupat.

Oltchim avea la sfarsitul lunii septembrie 3.470 de angajati.

Totodata, combinatul a anuntat ca Florin Ionel, secretar general adjunct in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a fost numit ca administrator provizoriu in locul lui Dan-Viorel Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

Florin Ionel este si membru in Consiliul de Administratie al Transelectrica, E.ON Energie Romania si GDF Suez Energy Romania.

In luna septembrie si octombrie o treime din angajatii combinatului au fost in somaj tehnic, dupa ce in august Oltchim si-a redus activitatea la 30% din capacitate si a trimis un procent similar de salariati in somaj tehnic.

Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital.

Potrivit celor mai recente raportari, compania germana PCC SE controleaza 17,47% din actiunile Oltchim, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Titlurile Oltchim au fost tranzactionate vineri la BVB la pretul de 1,515 lei pe unitate, in crestere cu 14,95%. Combinatul chimic are o capitalizare de 609,17 milioane lei (139,8 milioane euro).

#Oltchim simaj tehnic, #angajati Oltchim disponibilizari , #Locuri de munca in Romania