Romania trebuie sa aiba un plan national al locurilor de munca

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 16:58
1599 citiri
Romania trebuie sa aiba un plan national al locurilor de munca

Romania trebuie sa finalizeze, pana pe 15 aprilie, planul national pentru locurile de munca, decizie luata la nivelul Uniunii Europene si care se aplica pentru toate statele membre, a declarat miercuri Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

"Romania trebuie sa elaboreze, pana pe 15 aprilie, planul national al locurilor de munca, fiind o decizie luata la nivelul Uniunii Europene, astfel ca fiecare stat trebuie sa finalizeze acest plan".

"Unul din obiectivele noastre legate de acest plan este de a asigura tinerilor in maxim patru luni de la finalizarea studiilor un loc de munca sau stagii de formare profesionala prin intermediul parteneriatelor cu institutiile private", a precizat ministrul Muncii in cadrul evenimentului IMM Forum.

Boghicevici a adaugat ca a fost infiintata o comisie a locurilor de munca care va functiona la nivelul fiecarui judet, comisie care va elabora o serie de masuri pentru mediul de afaceri.

"Am infiintat o comisie a locurilor de munca prin intermediul careia se vor elabora masuri cu impact pentru mediul de afaceri. Sindicatele, ONG-urile, patronatele sunt alaturi de noi si vrem sa folosim expertiza acestora. Vrem sa facem impreuna planul de formare profesionala si vrem sa identificam problemele legate de partea de pensii sau inspectia muncii".

"Vrem ca aceasta comisie sa fie un canal de comunicare intre Guvern si IMM-uri. Prima tema de dezabatere este legata de planul national pentru locurile de munca", a precizat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in cadrul IMM Forum.

Comsia va fi compusa din reprezentanti ai ANOFM, Inspectiei Muncii, Casei de Pensii, ai IMM-urilor, dar si din experti de la firme de consultanta.

#Boghicevici locurile de munca, #Boghicevici declaratii locuri de munca, #Boghicevici plan national locuri de munca , #Locuri de munca in Romania