Statul incepe sa plateasca salariile restante

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 20:32
1735 citiri
Statul incepe sa plateasca salariile restante

Hotararea de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Finantelor Publice (MFP), pentru plata in 2012 a drepturilor salariale ale bugetarilor prevazute in titluri executorii, a fost publicata in aceasta saptamana in Monitorul Oficial.

Prin acest act normativ se aloca Ministerului Finantelor Publice suma de 2,4 milioane de lei, respectiv prima transa din cele 8,1 milioane de lei pe care ministerul trebuie sa le plateasca personalului bugetar, in 2012, insemnand 5% din sumele datorate prin titluri executorii.

'Sumele alocate potrivit prezentei hotarari vor fi utilizate numai pentru plata titlurilor executorii care intra sub incidenta prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar', prevede Hotararea de Guvern.

Ministerul Finantelor inregistreaza, in prezent, datorii de 215.393.000 lei catre salariati, conform titlurilor executorii emise pana la data de 31 decembrie 2011. Cuantumul total al obligatiilor de plata ale MFP pentru anul 2012 este de 8.101.000 lei reprezentand procentajul de 5% prevazut de lege pentru anul in curs.

Hotararea de Guvern a fost promovata pentru ca in bugetul MFP aprobat pe anul 2012, la titlul 'Cheltuieli de personal', nu au fost prevazute sume cu aceasta destinatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii bugetari, #plata salarii restante bugetari , #Locuri de munca in Romania