Brexit adanceste ruptura dintre generatii: Ce ii asteapta pe tinerii din Marea Britanie

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 14:15
4498 citiri
Brexit adanceste ruptura dintre generatii: Ce ii asteapta pe tinerii din Marea Britanie
Foto: Geograph.org.uk

Unii au reusit din prima, altii vor fi nevoiti sa se zbata pentru acest lucru, concluzioneaza sociologii care au luat in calcul efectele post-Brexit pentru noua generatie de angajati din Marea Britanie.

Nu este un punct de vedere singular, premierul Theresa May anuntand, cu alte cuvinte, acelasi lucru in cadrul unui discurs oficial. "Exista deja o diviziune intre o generatie mai varstnica imbogatita si una mai tnara, care se lupta sa razbata", a anuntat sefa guvernului de la Londra, citata de revista Quartz.

Ca la 20 de ani

Un studiu recent al Institutului de Cercetari Fiscale arata clar cat de dezavantajata este noua generatie de angajati fata de colegii mai varstnici.

Chiar daca nivelul veniturilor intr-o familie a crescut peste cel atins inaintea crizei financiare, banii intrati in posesia tinerilor cu varste intre 22-30 de ani sunt cu 7% mai putini decat salariile de acum 8 ani.

Alte calcule efectuate de expertii think tankului Resolution Foundation au demonstrat ca un tanar de 25-26 de ani ar castiga, in momentul acesta, cu 8.000 de lire mai putin decat un tanar angajat ininte de 2008.

"Cresterile salariale vor fi mult mai mici pentru generatia tanara actuala", apreciaza expertii Resolution Foundation, chiar si in cele mai fericite cazuri, actualizarea cu rata inflatiei aducand doar un spor salarial de 7 procente in buzunarul noii generatii.

Chirii ucigatoare

In plus, sunt cu 50% mai putine sanse ca un tanar din ziua de astazi sa detina o proprietate, fata de generatiile anterioare, mai spun analistii din Regatul Unit.

De altfel, chiriile, mai ales cele din orase importante, precum Londra, au un impact major asupra veniturilor pe care se pot baza tinerii angajati.

44.000 lire sterline se scurg in medie din buzunarul unui tanar pe chiria unei case dintr-o zona rezidentiala, iar o proprietate a ajuns sa coste de 5 ori cat venitul anual al unui angajat cu veniturii medii.

Este aproape dublu fata de pretul unei case de acum 20 de ani, iar in Londra situatia se complica, costul unei locuinte fiind de doua ori mai mare decat media inregistrata in regat.

Soc Brexit

Parca pentru a inrautati lucrurile, anuntul privind iesirea Marii Britanii din UE nu face decat sa taie din sperantele tinerilor angajati din Marea Britanie de a recupera din handicap.

"Ar putea fi prima generatie care va avea venitruri reduse pe termen lung fata de predecesorii sai", concluzioneaza autorii raportului Resolution Foundation, luand in calcul si efectul Brexit, care este de asteptat sa loveasca mai mult in tanara genertie decat in varstnicii angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii Marea Britanie, #brexit, #locuri munca marea britanie, #chirie locuinta Londra , #Locuri munca in strainatate