Locuri de munca la ONU: Romanii sunt invitati sa aplice

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 08:31
10092 citiri
Locuri de munca la ONU: Romanii sunt invitati sa aplice

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) pune la bataie peste 140 de locuri de munca in Elvetia, la sediul sau din Geneva, dar si in mai multe orase din lume, in domenii diverse. La aceste locuri de munca pot aplica inlusiv romanii care indeplinesc conditiile solicitate de organizatie.

Conditiile generale pe care le solicita ONU candidatilor sunt cunoasterea fluenta a limbii engleza si cunostinte de limba franceza. In ceea ce priveste domeniul de expertiza profesionala, dreptul, sociologia, economia si matematica sau statistica reprezinta cele mai solicitate domenii.

O importanta considerabila este acordata profilului moral al candidatului. Altruismul, integritatea, onestitatea, obiectivitatea in asumarea deciziilor reprezinta valori fundamentale ale Organizatiei Natiunilor Unite, pe care candidatii trebuie sa le impartaseasca, de asemenea.

In ceea ce priveste abilitatile, ONU doreste de la aplicanti sa demonstreze ca pot lucra in echipa, ca sunt creativi si ca isi doresc sa se perfectioneze. In plus, ei trebuie sa aiba diponibilitatea de a fi relocati oriunde in lume, inclusiv in zone defavorizate.

Cele mai multe oportunitati de angajare se gasesc in Geneva, New York, Beirut, Bangkok si Santiago de Chile. In cadrul acestor compartimente, principalul scop al angajatilor este dezvoltarea social-economica a zonei desemnate.

Salarii si beneficii

Posturile din cadrul ONU sunt structurate in mai multe categorii profesionale. Daca luam in calcul cea mai inalta categorie, salariile pentru pozitiile de entry level variaza intre 37.000 de dolari si 79.000 de dolari pe an. In cazul pozitiilor de middle level, salariile variaza intre 66.000 si 105.000 de dolari pe an.

Angajatii ONU beneficiaza de pana la 30 de zile de concediu pe an, la care se adauga alte 10 zile libere, in functie de zilele de sarbatoare ale oraselor in care lucreaza.

Iata cateva dintre pozitiile vacante in momentul de fata, la care pot aplica inclusiv romanii:

Functia: Analist economic in Freetown, Sierra Leone

Data limita pentru aplicare: 3 mai 2012

Responsabilitati:

Sub directa coordonare a economistului-sef, analistul economic asigura functionarea programului local prin gestionarea si aplicarea strategiilor, a instrumentelor de planificare si a documentelor oficiale.

Competente:

- Candidatul trebuie sa demonstreze ca impartaseste valorile si viziunea Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare

Sunt solicitate cunostinte de management si sa fie dispus la perfectionare continua

Este necesara abilitatea de a indeplini sarcini specifice diferite

Studii si experienta:

- Diploma de licenta in Economie, Statistica sau alte stiinte sociale compatibile

- 5-7 ani de experienta in cercetare, analiza si management

- fluenta in limba engleza

Functia: Manager de portofoliu in New York, SUA

Data limita pentru aplicare: 4 mai 2012

Responsabilitati:

Natiunile Unite fac eforturi consistente pentru corelarea programelor la nivel national, managerul de portofoliu asumandu-si in acest scop rolul de agent administrator pentru UN Multi-Partner Trust Funds si pentru Joint Programmes, folosind aranjamente intermediare sau uzuale pentru activitatile umanitare, de reconstructie sau dezvoltare.

Managerul de portofoliu trebuie sa administreze fondurile ONU, sa planifice, organizeze activitatea

sa raporteze rezultatele programului

Studii si experienta:

- Este necesara experienta de minim sapte ani in mediul organizational international si pe pozitii de management

- Sunt solicitate cunostinte avansate de engleza, iar cunoasterea limbii franceze reprezinta un avantaj

Functia: Specialist evaluare in New York, SUA

Data limita pentru aplicare: 7 mai 2012

Responsabilitati:

Sub directa coordonare a Directorului de evaluare, specialistul de evaluare va conduce evaluarile strategice, va disemina rezultatele cercetarilor si va contribui la dezvoltarea capacitatii de evaluare

Studii si experienta:

- Candidatul trebuie sa impartaseasca valorile UN Women

- Se solicita o experienta profesionala de minim sapte ani in domeniul evaluarii si in domeniul drepturilor omului

Este obligatorie cunoasterea avansata a limbii engleze

Pentru a aplica la una dintre pozitiile disponibile in cadrul ONU, candidatii trebuie sa completeze profilul personal, CV-ul si scrisoarea de intentie pentru jobul vizat, pe pagina oficiala a ONU. Toti aplicantii raman in baza de date a organizatiei pentru urmatorii doi ani, perioada in care pot fi contactati oricand de organizatie pentru joburi relevante experientei lor.

#locuri de munca ONU, #locuri de munca strainatate, #joburi strainatate , #Locuri munca in strainatate