Permisele de munca pentru straini, limitate si in 2012

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 22:42
1739 citiri

Guvernul a decis sa limiteze si anul viitor numarul permiselor de munca pentru straini la 5.500 acte, plafon aplicat si in acest an, si a redus numarul autorizatiilor pentru muncitorii permanenti si lucratorii transfrontalieri, invocand in continuare pericolul de "dumping social" prin neplata CAS.

Permisele de munca sunt eliberate strainilor care doresc sa se incadreze in munca sau sa presteze o activitate in Romania in baza deciziei de detasare a unui angajator persoana juridica straina.

Acesti 5.500 de straini care ar fi incadrati in Romania in baza autorizatiilor de munca ar reprezenta 0,13% din numarul total al efectivului de salariati din economie, de 4.195.700 persoane inregistrate la sfarsitul lunii iulie 2011.

Ca si in cazul limitarilor de permise din acest an, Guvernul invoca pentru anul viitor necesitatea de a preveni cresterea numarului de muncitori fara forme legale, dar si de a limita numarul de lucratori detasati, din cauza pericolului de "dumping social".

"Prin actul normativ se asigura un control al numarului strainilor care intra in scop de munca pe teritoriul Romaniei si se limiteaza numarul lucratorilor detasati, pentru care nu se platesc contributii de asigurari sociale in Romania", se arata in document.

Eliberarea unui numar de 5.500 autorizatii de munca reprezinta un venit la bugetul de stat de aproximativ 1,1 milioane euro, avand in vedere costul de 200 euro care trebuie platit pentru eliberarea unei autorizatii de munca, cu exceptia autorizatiilor acordate studentilor sau lucratorilor sezonieri pentru care se plateste 50 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#permise munca straini, #guvern permise munca , #Locuri munca in strainatate