Somer in Romania? Alege un job in strainatate cu peste 1.000 de euro salariu

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 23:10
5039 citiri
Somer in Romania? Alege un job in strainatate cu peste 1.000 de euro salariu

La inceput de an, companiile din cele mai dezvoltate tari ale Europei si-au prezentat ofertele de joburi. Salariile pentru muncitorii necalificati sunt in jur de 1.000 de euro, insa romanii cu studii superioare pot prinde "potul cel mare": job in Anglia de aproape 2.000 de euro. Te tenteaza?

Romania se afla pe locul opt in topul celor mai mici salarii minime din Europa, in timp ce la polul opus se afla Luxembourg, Belgia, Olanda, Franta si Marea Britanie, potrivit unui raport publicat de Federatia Angajatorilor din Europa.

Salariile practicate in tarile dezvoltate pornesc de la 1.259 de euro (Marea Britanie) si pot ajunge pana la 1801 euro (Luxembourg) De cealalata parte a baricadei se afla tarile cu cele mai mici salarii precum Republica Moldova (72 de euro), Belarus (90 de euro) si Ucraina (95 de euro).

Salarii mici se practica si in Federatia Rusa (113 euro), Bulgaria (147 de euro) si Romania (162 de euro). Avand in vedere salariile practica in alte tari din Europa, tot mai multi romani aleg sa paraseasca tara pentru tari din zona euro, de unde provin si cele mai multe oferte (84,76%) din joburi.

Creste insa ponderea locurilor de munca din Asia si Oceania, procentul joburilor ajungand la 5,33% din totalul locurilor de munca din strainatate ocupate prin intermediul platformei tjobs.

Potrivit ultimelor rapoarte realizate de specialisti, s-a observat ca romanii sunt intersati de joburi sezoniere in domenii precum turism, catering, agricultura, constructii sau pe vasele de croaziere. Reprezentantii tjobs spun ca personalul medica si salnitar, inginerii si specialistii IT raman in continuare "vanati" de catre tarile dezvoltate ale Europei.

Exista insa sperante si pentru romanii care nu au calificari speciale. Acestia se pot angaja ca bone sau babysitter, dansatori, chelneri sau manajera. Tarile europene vor fi, insa, principalele destinatii de munca pentru toate aceste categorii de persoane care cauta un job in strainatate.

De la inceputului anului si pana in prezent, Germania a afisat 2.407 joburi, Franta ate 638 de locuri de munca in timp ce in Marea Britanie se pot gasi cel putin 3.344 de joburi vacante.

Pe primul loc la capitolul locuri de munca libere ramane Grecia, cu 4.326 de locuri de munca, in ciuda situatiei financiare proaste. Aici, romanii emigreaza pentru joburile sezoniere in constructii, hoteluri sau restaurante. Din ce in ce mai multi romani au plecat in Grecia pentru joburi libere in domeniul serviciilor de infrumusetare.

In Germania, tendintele arata ca din ce in ce mai multi romani calificati emigreaza pentru joburi de medici, asistente medicali sau specialisti IT. Salariile din Germania sunt principala motivatie pentru romanii aleg aceasta destinatie. In Anglia, joburile pnetru romani se impart in doua categorii.

Pe de o parte sunt romanii care pleaca in domenii precum curatenie/intretinere, restaurante, constructii si turism si, pe de alta parte, sunt romanii calificati care se intereseaza de ofertele propuse de clinicile britanice.

In opinia reprezentantilor tjobs, in 2012 se va observa o crestere a numarului de romani care doresc sa munceasca in sstrainatate, iar salariile acestora vor varia in functie de domeniul de activitate.

Astfel, pentru un post in agricultura in tarile din zona euro, un roman va primi intre 450-1100 de euro/luna, cu masa si cazare gratuita, transport asigurat de angajator si bonusuri pentru ore suplimentare.

Romanii cu studii superioare vor fi recompensati cu salarii intre 1200-1800 de euro/luna in domenii precum medicina, inginerie sau IT in tari precum Anglia sau Germania.

Oferte de joburi in Romania,/b>

Printre primele cinci domenii cu cele mai multe oferte de munca la inceputul lui 2012 sunt vanzarile, it, inginerie, servicii clienti si banci/finante, potrivit reprezentantilor MyJob.

"Daca la inceputul lui 2011 existau mai multe oferte in asigurari si medical/farmacie, se pare ca domeniul financiar isi revine usor, in ceea ce priveste oferta. Se remarca, totodata, numarul crescut de joburi in serviciu clienti, unde si fluctuatia de personal este mai mare.

In 2012 exista o scadere cu 5% a numarului de locuri de munca fata de perioada similara din 2011, conform datelor Myjob.ro, insa este prematur sa vorbim de o inrautatire a pietei.

Cel mai probabil, pana la finalul lunii, numarul de posturi va fi echilibrat (ianuarie 2011 vs ianuarie 2012), astfel incat piata se mentine constanta momentan", au declarat reprezentantii MyJob pentru Business24.

Specialistii estimeaza o crestere de 10% a numarului de locuri de munca in tara in acest an fata de 2011, avand in vedere viitoarele investitii si preconizari de crestere pe piata de IT.

Iata cateva oferte de joburi la zi din strainatate:

Pizza Hut, SUA,

Potrivit tjobs, lantul de restaurante fast-food si livrari la domiciliu face angajari in SUA. Pe pagina de internet a companiei, la sectiunea "Cariere", angajatorul precizeaza ca este in cautare de lucratori in restaurant, soferi pentru livrari la domiciliu si ospatari.

Sunt disponibile de asemenea si joburi in SUA pe pozitii de conducere. La Pizza Hut se fac angajari pe posturile de sefi de schimb, asistent de manager de restaurant si manager general de restaurant.

Angajatorul ofera de asemenea si cursuri de formare care sa va specializeze pentru aceste posturi. Pentru nici un job angajatorul nu precizeaza pachetul salarial, acesta urmand a fi negociat la interviu.

Pentru posturile de executie nu se cere experienta si puteti aplica direct de pe pagina de cariere a companiei, disponibila la adresa http://www.realpizzahutjobs.com/.

Royal Caribbean International

Daca iti doresti sa lucrezi pe un vas de croaziera, aceasta este ocazia perfecta, Una din cele mai mari companii care administreaza vase de croaziera ofera joburi in doua mari segmente de activitate: activitate hoteliera si operatiuni maritime.

Pe segmentul hotelier, exista oferte de munca in domeniile turism, catering, resurse umane, personal medical si curatenie. Pe cealalta ramura exista un program de cadeti, dar se fac angajari si pentru personalul de punte, electricieni, personal pentru sala motoarelor, pentru activitatea de protectia mediului si pentru paza si securitate.

Detalii gasesti pe pagina de cariere a companiei, care poate fi accesata la adresa http://www.royalcareersatsea.com

Ryanair

Operatorul aerian de tip low-cost opereaza in prezent in 27 de tari, avand 49 de baze aeriene. Pe site-ul companiei a fost anuntata intentia deschiderii unei noi baze aeriene, prima din Cipru. Ea va functiona la Paphos si va efectua curse catre 14 destinatii.

Potrivit anuntului urmeaza sa-si inceapa operarea incepand cu luna aprilie. Tot pe site-ul Ryanair se precizeaza ca deschiderea bazei din Cipru va sustine crearea de 600 de noi locuri de munca in Cipru, la Paphos. Deocamdata operatorul aerian nu a dat detalii legate de conditiile de angajare sau pachetele salariale.

Pentru a afla la timp de oferta de joburi, poti consulta periodic pagina de cariere a Ryanair pe http://www.ryanair.com/en/careers/job

#locuri munca myjob, #locuri munca tjobs, #locuri munca germania, #locuri munca grecia, #joburi vas croaziera, #salarii Germania , #Locuri munca in strainatate