Unul din cinci angajati din intreaga lume lucreaza de acasa

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 19:57
2897 citiri
Unul din cinci angajati din intreaga lume lucreaza de acasa

Aproximativ 20 la suta din angajatii din intreaga lume, in special cei din Orientul Mijlociu, America Latina si Asia, lucreaza frecvent de acasa, iar aproape 10 la suta fac acest lucru zilnic, releva un nou sondaj Ipsos/Reuters.

Lucratul de acasa ("telecommuting") este in mod special popular in India, unde mai mult de jumatate din angajati practica acest lucru, dar si in Indonezia (34 la suta), Mexic (30 la suta), Argentina, Africa de Sud si Turcia, cu procente putin mai mici.

Aceasta optiune de serviciu este cel mai putin populara in Ungaria, Germania, Suedia, Franta, Italia si Canda, unde sub 10% din angajati lucreaza de acasa.

Printre avantajele lucratului de acasa se numara un stres mai redus ca urmare a lipsei navetei si un echilibru intre munca si viata personala.

Termenul de "telecommuting" se refera la angajatii care lucreaza izolati din biroul lor, comunicand prin e-mail, telefon sau mesageriile online, zilnic sau ocazional.

Progresele tehnologice si din comunicatii le permit oamenilor sa lucreze eficient fara a fi constant la birourile lor din sediile companiilor la care sunt angajati.

Autorii studiului mai noteaza ca acesta este un trend in crestere, din moment ce 34% dintre angajatii care lucreaza prin intermediul e-mailului, telefonului sau a mesageriei online spun ca ar fi dispusi sa lucreze de acasa intr-un program cu norma plina.

Sondajul a fost realizat online pe un esantion de 11.383 de persoane din in 24 de tari - Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franta, Germania India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Rusia, Spania, SUA, Suedia, Turcia si Ungaria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job acasa, #munca domiciliu, #angajat lucreaza acasa , #Munca la domiciliu