Ce se cauta la cel mai mare targ de joburi din Romania

Vineri, 16 Martie 2012, ora 16:31
3509 citiri
Ce se cauta la cel mai mare targ de joburi din Romania

In aceasta primavara, Angajatori de top, cel mai important targ de cariera va avea loc in perioada 30-31 martie, la Sala Palatului din Bucuresti.

La eveniment vor participa peste 90 dintre cele mai active companii din industriile IT&C, outsourcing, consultanta, bancar, inginerie, bunuri de larg consum si retail. Dintre acestea, domeniile cu cele mai multe oferte de joburi sunt: IT, Telecom, outsourcing si consultanta.

Peste 3.000 de oportunitati de cariera sunt oferite de cei mai activi angajatori din Romania atat candidatilor cu experienta, cat si studentilor si proaspat absolventilor.

Cele mai multe pozitii oferite de companiile participante la Angajatori de TOP sunt in departamentele de contabilitate, resurse umane, suport tehnic, IT, dezvoltare si mentenanta software, logistica, vanzari si relatii cu clientii.

Printre companiile cu un numar mare de oportunitati de cariera la Angajatori de TOP se numara Wipro Technologies care isi va mari echipa cu "aproximativ 100 de noi colegi pana la sfarsitul verii.

Ce se cauta

Majoritatea pozitiilor sunt de ingineri pentru procese de suport tehnic sau helpdesk. De asemenea, avem mai multe oportunitati pentru absolventii de studii economice. In ambele cazuri, o a doua limba straina vorbita la un nivel avansat constituie un avantaj.

"Cautam in general vorbitori de germana, italiana, portugheza, spaniola, olandeza, franceza, suedeza sau rusa" a declarat Oana Popa Recruitment Lead, Wipro Technologies.

"Bitdefender este in permanenta in cautare de talente. In Romania avem deschise 40 de pozitii in echipele tehnice, servicii suport catre client, online, comunicare, atat pentru cei cu experienta deja dovedita dar si pentru cei care au abilitati ce pot fi ulterior dezvoltate lucrand in cadrul proiectelor Bitdefender. Pe langa specialisti, cautam si tineri pentru stagii de pregatire, studenti din facultatile de profil IT&C, care pe o perioada de 3 luni vor putea sa ia contact cu modul de lucru dintr-o companie precum si cu tehnologiile dezvoltate in Bitdefender" a declarat Cristina Visan, HR Generalist, Bitdefender.

"In cadrul Angajatori de TOP, 1&1 Internet Development ofera 30 de oportunitati de angajare, dintre care jumatate sunt mid-level, 30% entry level, iar restul senior. Departamentele de Software Development, Quality Assurance, Project Management, User Experience, Product Development sunt cele pentru care cautam personal cu orientare catre inovatie, deschidere spre invatare si adaptare rapida la un mediu dinamic", a declarat Wolfgang Gunne, Director General 1&1 Internet Development.

In cele doua zile ale evenimentului, sunt asteptati peste 15.000 de candidati, profesionisti cu experienta, dar si studenti si proaspat absolventi pentru programele de internship si management trainee. Oferta angajatorilor acopera toate domeniile de activitate, iar printre companiile prezente in cele doua zile ale evenimentului, putem mentiona:

IT: Microsoft, Intel, Bitdefender, Ixia, Oracle, Infineon Technologies Romania, Electronic Arts, TeamNet Collaborate, 1&1 Internet Development, DigitalOptics, Gameloft, StarStorage, Google

Telecom: Ericsson, Huawei Technologies, Luxoft Romania, RCS&RDS, Radcom, Orange

Outsourcing: Accenture, Genpact, HP, Stefanini, WNS Romania, Competence Call Center, CGS - Computer Generated Solutions, Webhelp, Wipro Technologies

Inginerie: Michelin, Grup Renault Romania, Tenaris Silcotub, Lafarge Gips, Carpacement Holding

Banking: BCR, BRD, Raiffeisen Bank

Consultanta: Ernst&Young, Bearing Point, Deloitte, PwC, Mazars

FMCG: Coca-Cola HBC Romania, JTI, Kraft Foods Romania, L'Oreal, Nestle Romania, British American Tobacco, Delaco Distribution, Danone, Unilever

Farma: Sandoz, Prisum

Retail: Mega Image, Billa, Decathlon

Incepand cu aceasta primavara, cu un singur CV BarCode, candidatii pot aplica la cele peste 3.000 de oportunitati de cariera.

Participantii la eveniment sunt invitati sa acceseze contul personal de pe www.hipo.ro sau sa isi creeze unul nou, in cazul in care nu il au deja realizat. Din contul lor, candidatii trebuie sa selecteze iconita de descarcare CV BarCode pentru Angajatori de TOP, iar apoi sa il printeze intr-un singur exemplar si sa vina cu el la eveniment, pe 30-31 martie.

La targ, reprezentantii companiei vor scana si salva CV-urile aplicantilor, fapt care duce la facilitarea procesului de recrutare.

Targul de cariera Angajatori de TOP va fi deschis vineri, 30 martie in intervalul orar 10.00-18.00 si sambata, 31 martie intre orele 10.00-17.00.

#angajatori de top, #joburi companii Romania, #cele mai cautate joburi, #oferta joburi , #Oferte job