Prima oferta de job: Accepti sau refuzi?

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 19:45
2977 citiri
Prima oferta de job: Accepti sau refuzi?

Orice oferta de job pare tentanta atunci cand nu ai un loc de munca sau cand nu esti fericit la jobul actual. Trebuie sa ai mare grija sa nu cazi in “capcana” propriului entuziasm, daca nu vrei sa regreti curand alegerea facuta.

Chiar daca oferta te face sa te simti in siguranta, sentimentul va disparea rapid daca postul nu ti se potriveste si esti nevoit sa incepi iar cautarile.

Pe langa amprenta pe care o lasa asupra CV-ului tau o astfel de schimbare la scurt timp, ea te va face sa iti pierzi increderea in propria persoana si iti poate afecta progresul in cariera.

Iata un scurt ghid oferit de Monster.com care te va ajuta sa cantaresti oportunitatea de a incepe un nou job si beneficiile unei asteptari mai lungi.

Analizeaza optiunile si clarifica singur intreaga situatie.

Ce te motiveaza?

Defineste clar motivul pentru care vrei sa schimbi locul de munca, da-ti seama catre ce te indrepti si ce conteaza mai mult in cariera.

Care este jobul la care aspiri?

Gandeste-te care sunt caracteristicile jobului cautat, care dintre acestea sunt mai importante si cum ar fi viata ta diferita cu un astfel de job.

Cantareste cererea ta si oferta primita

In ce masura oferta respecta cerintele tale? Exista o presiune financiara care te determina sa accepti oferta? Iata cateva motive sa nu te grabesti cu un raspuns.

Asigura-te ca merita sa faci mutarea

Daca realizezi ca iti doresti sa lucrezi pentru o companie, ca vei reusi sa faci o treaba buna la acel job iar cultura organizationala ti se potriveste, atunci ai deja foarte multe motive sa accepti oferta.

In ce conditii accepti oferta?

Ia in considerare sa accepti oferta atunci cand circumstantele financiare o impun si nu exista alternativa.

Daca experienta ti-ar putea fi de folos si ti se ofera mai mult decat primesti deja sau daca te aduce in vreun fel mai aproape de obiectivele tale profesionale, probabil ca merita sa incerci.

Atunci cand exista sanse de a ajunge in pozitii bune ale companiei sau jobul te pune in contact cu oameni importanti, poti accepta oferta.

In ce conditii refuzi oferta?

Daca resursele financiare nu te constrang sa iei o decizie, mai gandeste-te de cateva ori inainte sa faci pasul.

Nu accepta oferta daca ti se cere sa lucrezi intr-un mediu cu efect negativ asupra ta, fie el fizic, psihic sau financiar.

O alta situatie in care cea mai buna alegere este refuzul ar fi situatia in care ai un sentiment negativ in ceea ce priveste compatibilitatea ta cu jobul, oamenile sau valorile lor.

#accepti oferta, #job, #loc de munca, #oferta de job , #Oferte job