Campanie de crowdfunding: "Prevenirea traficului de tineri in Romania"

Joi, 30 Iulie 2015, ora 13:58
1451 citiri
Campanie de crowdfunding: "Prevenirea traficului de tineri in Romania"
Foto: Asociatia Incubator Social

Asociatia Incubatorul Social aniverseaza primul an de implicare in integrarea socio-economica a tinerilor din centrele de plasament cu o campanie de crowdfunding.

Lansata in data de 1 iulie 2015, campania de crowdfunding "Prevenirea traficului de tineri in Romania" isi propune sa stranga fondurile necesare educarii si implicarii a 50 de tineri din centrele de plasament in vederea prevenirii traficului de persoane.

Pana in prezent au fost deja stranse 31% din fondurile necesare derularii programului.

Cei care isi doresc sa sustina campania o pot face pana la data de 9 august 2015 pe platforma indiegogo.com.

In Romania, doar 1 din 40 de tineri care parasesc centrele de plasament ajung sa se angajeze legal.

Printre factorii care contribuie la reducerea sanselor tinerilor la integrarea in societate se regasesc: lipsa unei calificari, abilitati sociale reduse in conditiile unei piete a muncii limitate si lipsa increderii angajatorilor.

Tara noastra se afla pe locul intai in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de victime ale traficului de persoane, 3 din 9 dintre acestea fiind fete sub 18 ani.

La varsta majoratului tinerii sunt obligati sa paraseasca orfelinatele si sa isi gaseasca o locuinta si un loc de munca, insa din cauza lipsei mijloacelor financiare multi dintre acestia ajung victime ale traficantilor.

In acest context, Asociatia Incubatorul Social a lansat o campanie de crowdfunding menita sa stranga fondurile necesare pentru prevenirea traficului de fiinte umane.

In cadrul acestui program, vor fi derulate timp de 3 luni, ateliere intensive cu 50 de tineri din centrele de plasament. Acestia vor participa la sesiuni informative cu privire la metodele si tacticile folosite de traficantii de persoane, ateliere despre riscuri si modalitati de preventie, dar si la sesiuni de consiliere vocationala si psihologica.

La finalul proiectului, candidatii vor fi sustinuti de organizatie in incercarea de a gasi un loc de munca sau un stagiu de practica. 7 dintre participanti vor fi pregatiti pentru rolul de trainer, avand ca scop continuarea programului.

Campania se desfasoara pe platforma indiegogo.com si a fost pregatita in parteneriat cu regizorul Corneliu Porumboiu, ambasador al organizatiei, care a realizat filmul de promovare a campaniei.

Asociatia Incubatorul Social a fost lansata in 2014 de catre un grup de profesionisti dornici sa aiba un impact pozitiv asupra societatii. Pana in prezent, in programul "Un viitor normal pentru tinerii orfani" sunt implicati 90 de tineri care beneficiaza de consiliere vocationala si psihologica, sprijin in dezvoltarea personala, dar si cursuri si stagii de pregatire.

Fiecare dintre acestia va obtine sprijin in gasirea unui loc de munca dupa finalizarea perioadei de pregatire educationala si profesionala. De-a lungul acestui prim an de activitate, peste 10 tineri au fost angajati in domenii precum catering, industrie hoteliera, industrie de prelucrare sau servicii.

"In primul an de activitate am stabilit un obiectiv foarte clar: sa sustinem tinerii din centrele de plasament prin programe personalizate care sa ii ajute sa isi descopere talentele, pasiunile, potentialul si sa le oferim instrumente cu care sa isi construiasca un viitor mai bun. Pe parcurs, am descoperit ca este nevoie de si mai multa implicare. Am lansat ateliere de meserii, iar echipa noastra a crescut.

Ne bucuram ca sunt din ce in ce mai multi oameni care se alatura cauzei si proiectelor noastre si suntem convinsi ca aceasta campanie de crowdfunding ne va permite sa ajutam cat mai multi tineri" a povestit Ionut Pascu, Presedintele Asociatiei Incubatorul Social.

"Este o implinire pentru mine sa ma alatur Asociatiei Incubatorul Social si unei cauze in care cred foarte mult. Realitatea traficului de fiinte umane in Romania este cutremuratoare si ramane, in mare parte, ascunsa publicului larg.

Este responsabilitatea noastra sa atragem atentia asupra acestei probleme, implicarea sectorului privat si a fiecaruia dintre noi fiind esentiala in sustinerea tinerilor si combaterea organizatiilor de acest gen", a declarat Corneliu Porumboiu, Ambasador al Asociatiei Incubatorul Social.

Organizatia isi propune sa realizeze interventia sociala si prin solutii de antreprenoriat, intreprinderi sociale care fie creeaza locuri de munca pentru persoanele defavorizate, fie le ofera servicii la un pret rezonabil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Asociatia Incubator Social, #campanie crowsfunding tineri locuri munca, #Prevenirea traficului de tineri in Romania , #Oferte munca