Cehia, noua destinatie pentru "capsunari"

Luni, 18 Iulie 2011, ora 15:23
1771 citiri
Cehia, noua destinatie pentru "capsunari"

Cehia a devenit tara cu cele mai multe oferte de munca pentru muncitorii necalificati romani, insa salariile nu sunt la nivelul altor state UE.

In acest moment, 43% dintre romanii plecati la munca peste hotare lucreaza in Spania, conform Adevarul.ro. Insa criza care a luat cu asalt intreaga Europa si, mai ales, Peninsula Iberica, ii forteaza pe romani sa se reorienteze.

Cel mai ofertant stat pare a fi Cehia, care are mare nevoie de personal necalificat in aceasta perioada.

"Cehia deschide topul tarilor care au avut cele mai multe oferte de angajare pentru muncitorii romani necalificati, in primele sase luni ale acestui an", au declarat reprezentantii Tjobs.ro.

Astfel, dintr-un total peste 6.000 de slujbe oferite de companiile straine muncitorilor romani necalificati, ceva mai mult de 10% provin din Cehia.

In topul statelor care cauta forta de munca romaneasca ramane in continuare si Spania. Lista este completata de Anglia, Germania si Italia.

Cehii cauta cu precadere muncitori pentru abatoare, fabrici de asamblare de piese si "muncilori la banda". Toate aceste slujbe sunt platite cu mai putin de 800 de euro pe luna.

Suma minima pe care o solicita majoritatea romanilor pentru a lucra peste hotare este 1.000 de euro pe luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#munca strainatate, #loc munca, #oferta munca strainatate, #salariu , #Oferte munca