Vrei sa iti gasesti un job? Iata ce nu trebuie sa contina CV-ul tau

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 18:55
4253 citiri
Vrei sa iti gasesti un job? Iata ce nu trebuie sa contina CV-ul tau

Gasirea unei job pare din ce in ce mai dificila in conditiile in care companiile ingheata angajarile si dezvoltarea pe perioada crizei. Insa, atunci cand in sfarsit gasiti job-ul perfect, pentru a va asigura ca aveti sanse reale, trebuie sa aveti un CV perfect.

Primul contact cu potentialul angajator se face prin CV. Conform unui studiu, intre 95 si 99% din aplicanti au in CV detalii care nu ar trebui sa fie acolo, scrie Business Insider.

"Regula generala este sa nu incluzi nimic care ar putea distrage atentia cititorului de la reusitele tale. CV-urile trebuie sa fie concise si clare," spune Eli Amdur, instructor al Amdur Coachind and Advisory Group, o companie care doreste sa ajute oamenii in dezvoltarea personala.

Iata cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le includeti in CV:

1. Obiectivul

Daca ai aplicat pentru job, inseamna ca ti-l doresti. Nu trebuie date explicatii in plus.

2. Exclude experienta de munca irelevanta

Atunci cand vrei un post de conducere, mai bine excluzi toate joburile de vara pe care le-ai avut din timpul liceului si pana acum. Vara aceea in care ai impartit fluturasi este, de asemenea, irelevanta.

3. Mai putine informatii personale

Poate ca era un lucru standard in trecut, dar acum nu mai este necesar sa dai detalii despre viata ta privata, precum stare civila si preferinte religioase. In plus, acestea pot duce la discriminare.

4. CV-ul nu trebuie sa aiba mai mult de o pagina

E greu sa incluzi atatea informatii despre experienta ta trecuta intr-o singura pagina, dar trebuie sa te rezumi doar la ce e mai important. Angajatorii si cei care se ocupa de recrutare nu au timp sa citeasca romane.

5. Nu include lista de hobbyuri

Ce iti place sa faci in timpul liber nu e relevant pentru slujba ta. In plus, CV-ul trebuie sa te recomande din punct de vedere profesional; nu este pagina ta de Facebook.

6. Nu include recomandari

Daca potentialul angajator doreste sa discute cu persoanele care te recomanda, iti va cere acest lucru. De altfel, nu e o idee rea sa le anunti pe acestea inainte ca ele sa primeasca telefonul de la angajator.

7. Adresa de email trebuie sa fie formata din numele tau

Nu include acele adrese de email pe care le-ai facut in adolescenta, pe care le consideri amuzante sau care reprezinta porecla data de prietenii cei mai buni. Fa-ti o adresa noua, profesionala. Dureaza cateva minute si e gratuit.

#Interviu slujba, #aplicatii slujbe, #Curriculum Vitae , #Oferte munca