5 moduri prin care iti poti face CV-ul observat

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 18:50
2388 citiri
5 moduri prin care iti poti face CV-ul observat

In fata unui numar record de someri, este evident ca oamenii apti de munca din intreaga lume, acum mai mult ca niciodata, trebuie sa se straduiasca mult mai mult pentru a se asigura ca ies in evidenta in fata angajatorilor, prin intermediul CV-ului.

Aproape 25% dintre managerii de resurse umane au spus ca primesc peste 75 de CV-uri pentru fiecare post disponibil si 42% au afirmat ca primesc mai mult de 50 de CV-uri per post, potrivit unui studiu intreprins de careerbuilder.com.

Multi dintre acesti manageri au spus ca cel putin jumatate din CV-urile respective vin din partea candidatilor necalificati.

In fata unei asemenea presiuni si competitii, intrebarea devine “cum te vei diferentia de restul candidatilor?” Raspunsul este simplu: prin intermediul CV-ului.

Daca este redactat in mod eficient, CV-ul tau este, cel mai probabil, cel mai valoros instrument de marketing pe care il detii. Pana la urma, in doar cateva secunde, continutul sau iti poate crea sau distruge sansele de a obtine un interviu.

38% dintre managerii de resurse umane spun ca petrec 1-2 minute analizand o noua aplicatie pentru un job, in vreme ce 17% spun ca petrec mai putin de 1 minut, potrivit studiului.

Cinci sfaturi pentru a-ti face CV-ul sa iasa in evidenta

Acum ca stii ca ai aproximativ 60 de secunde pentru a-l impresiona pe angajator, ai face bine sa te asiguri ca CV-ul tau te reprezinta cat se poate de bine atat pe tine, cat si realizarile tale.

Iata cinci sfaturi care te pot ajuta sa realizezi un CV eficient:

1. Include un sumar al carierei tale la inceputul CV-ului

Ai doar cateva secunde – un minut daca esti norocos – pentru a-l impresiona pe managerul de resurse umane sau pe angajator cu CV-ul tau. Nu-i pune sa caute in CV informatiile relevante si importante. Daca incluzi un sumar al carierei tale la inceput, vei oferi imediat managerilor o imagine a abilitatilor si a realizarilor tale.

2. Pastreaza-ti mereu CV-ul actualizat

Indiferent de starea economiei globale, ar trebui sa ai intotdeauna un CV recent, actualizat, la indemana. 50% dintre cei 8.038 de angajati chestionati de careerbuilder.com au spus ca CV-urile lor nu sunt actualizate.

De fiecare data cand responsabilitatile tale cresc sau cand realizezi ceva semnificativ, actualizeaza-ti CV-ul cu informatiile respective. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie urgenta de un CV recent.

3. Include cuvinte-cheie in CV

Sistemele de tracking devin din ce in ce mai populare in identificarea si excluderea candidatilor necalificati. In realitate, 51% dintre managerii de resurse umane afirma ca le folosesc in procesul de recrutare.

Pentru a evita teancul respinsilor, integreaza in CV cuvinte-cheie din anuntul de angajare sau din fisa de post. Procedand astfel, iti vei creste sansele de a intra in categoria candidatilor relevanti pentru jobul respectiv.

4. Foloseste un CV functional

Aproape orice domeniu de activitate major se confrunta cu disponibilizari in masa, putine facand exceptie. Aceasta fiind realitatea, multi dintre cei care vor o slujba isi cauta de lucru in cadrul unor domenii noi, sau chiar profesii noi, in care nu au totusi prea multa experienta.

Listandu-ti experienta pe categorii de aptitudini, in loc sa o faci in ordine cronologica, arati angajatorilor abilitatile pe care le detii, in loc sa le subliniezi pe cele care iti lipsesc.

5. Include toate experientele relevante

Fie ca-ti extinzi cautarile pentru un job in alt domeniu, fie ca esti proaspat absolvent, este posibil sa nu ai experienta necesara pentru a obtine jobul dorit.

Asigura-te ca incluzi toate experientele pertinente in CV-ul tau. Munca de voluntariat, roluri de lider sau implicari in diverse activitati comunitare – toate sunt considerate relevante de catre majoritatea angajatorilor.

Si mai departe?

Acum ca ai inclus toate cele mentionate mai sus in CV-ul tau, cel mai rau lucru pe care il poti face este sa trimiti o copie standard tuturor companiilor care ofera locuri de munca, in timp ce tu vei sta pe canapea si te vei ruga sa primesti un raspuns.

Nu uita sa folosesti site-urile de networking care iti pot oferi o mai buna vizibilitate si personalizeaza-ti CV-ul in functie de compania la care aplici.

Daca profiti de toate resursele care iti stau la dispozitie, vei reusi sa te asiguri ca CV-ul tau iese in evidenta, evitand sa fie ingropat intr-un teanc de care va uita toata lumea.

Fii activ cu CV-ul tau si profita de instrumentele care iti sunt disponibile. Afla cum poti proceda mai departe, pentru a-ti creste sansele de a obtine un job, citind Top 10 motive pentru care cautarea unui job nu da rezultate.

#CV job angajare companie manager slujba , #Resurse umane