5 motive serioase pentru a refuza un job

Miercuri, 11 August 2010, ora 15:00
2901 citiri
5 motive serioase pentru a refuza un job

In contextul economic actual, gandul ca un candidat ar refuza un job pare ridicol. Cu toate acestea, exista o serie de semne care sa-ti spuna ca indiferent cat ai asteptat pana sa primesti acest job, ar fi mai intelept sa continui sa cauti.

Iata cateva motive serioase pentru care jobul oferit nu merita efortul.

Compania are deja probleme financiare

Mai rau decat sa nu ai un job, este sa primesti un job si sa fii concediat in cateva saptamani.

Specialistii in resurse umane recomanda candidatilor sa se intereseze de situatia financiara a companiei care le-a oferit un loc de munca.

Daca informatia nu este publica, poti sa-l intrebi pe intervievator, iar daca acesta va evita sa-ti raspunda, atunci lucrurile nu stau asa cum ar trebui.

Procesul de recrutare este anevoios

In multe cazuri, situatia companiei poate fi vazuat din felul in care decurge procesul de angajare.

Daca ai participat la 3-4 interviuri pentru acelasi job si inca nu ai primit o oferta concreta, este posibil ca angajatorul sa aiba o problema in privinta luarii de decizii.

Acest lucru se intampla fie pentru ca nu este sigur de ceea are nevoie, fie pentru ca nu are putere de decizie si trebuie sa ceara mai multe pareri.

In primul caz, s-ar putea sa primesti alte sarcini decat cele pentru care ti-ai depus CV-ul, iar in cel de-al doilea, iti poti da seama ca ai in fata o companie dezorganizata.

Asculta-ti instinctul

Potrivit consultantilor in relatii publice, candidatii ar trebui sa isi asculte instinctul, nu numai ratiunea, atunci cand fac alegerea de angajare. Daca ceva iti spune ca mediul, colegii si cultura organizationala nu sunt pe placul tau, inseamna ca nu este locul potrivit.

Cei mai multi angajati care si-au ignorat instinctul atunci cand s-au angajat au ajuns sa regrete, mai tarziu.

Pe durata interviului de angajare, iti vei da seama daca recrutorul iti transmite sentimente negative sau daca angajatii sunt foarte stresati.

Banii oferiti sunt sub limita acceptata

In ziua de azi, este nerealist sa te astepti la un salariu generos, insa exista un prag sub care nu poti cobori. Fiecare dintre noi pleaca la interviu cu o suma in cap, bazata pe cheltuielile lunare.

Daca salariul oferit nu este de ajuns pentru chirie, mancare si alte cheltuieli inerente, atunci nu este jobul de care ai nevoie.

Este impotriva principiilor tale

"Chiar daca traim vremuri grele, nu merita sa-ti vinzi sufletul pentru un salariu", spun specialistii citati de Hotjobs.com.

Ocoleste joburile care te pun in conflict cu valorile morale dupa care te ghidezi in viata. Daca esti vegetarian, un job la o fabrica de carne nu este pentru tine.

#motive, #refuz, #job, #loc de munca , #Resurse umane