5 motive serioase sa-ti dai demisia, in ciuda crizei

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 17:03
3701 citiri
5 motive serioase sa-ti dai demisia, in ciuda crizei

Daca stresul de la actualul job, lipsa banilor, relatia esuata cu seful sau incompatibilitatea valorilor tale cu cultura corporativa nu te-au convins inca sa iti dai demisia, specialistii in Resurse Umane citati de HumanResources.about.com au gasit inca cinci argumente pentru care ar trebui sa iti dai demisia, dupa o sesiune de job hunting profesionist.

Nu astepta sa fii dat afara pentru a face o schimbare in cariera ta. Pregateste-te inca de pe acum pentru viitor, cat ai inca un job si fii atent la toate detaliile din jurul tau.

Jobul tau iti epuizeaza toate energiile

Uneori nefericirea la locul de munca nu are nicio legatura cu angajatorul sau cu postul pe care il ocupi.

Chiar daca ti se pare ca ai zile aglomerate la birou, un sef care impune termene-limita stricte si multe obiective de indeplinit, trebuie sa constientizezi ca tu ai un job normal, cu un salariu, spatiu de socializare si program normal, insa nu se potriveste cu scopul carierei tale.

Acesta este un semn serios ca trebuie sa te indepti cu pasi repezi spre domeniul care te pasioneaza.

Stai mereu cu emotii si nelinistit

Atunci cand viata in cadrul companiei sufera schimbari drastice, vestile proaste incep sa apara pe cale informala si astfel afli despre concedieri, clienti pierduti, comenzi intarziate si alte evenimente care te-ar putea afecta oricand in mod drect.

Toate aceste barfe te epuizeaza psihic si toata nelinistea o transferi acasa in discutii interminabile, ingrijorari si scenarii.

O miscare inteligenta ar fi sa nu astepti oficializarea zvonurilor, ci sa actionezi rapid, cautand un job la alta companie.

Incompatibilitatea cu jobul pe care il ocupi

Daca iti doresti foarte mult sa te ocupi de zona de marketing si sa masori rezultatele unei campanii de succes pentru lansarea unui produs, insa in jobul actual, lansezi comunicate de presa si organizezi evenimente de PR, trebuie sa iti dai seama ca jobul tau este unul foarte interesant, insa nu are niciun punct comun cu aptitudinile si interesele tale personale.

Acesta este un semn ca trebuie sa iti schimbi jobul, insa expertii in HR te sfatuiesc sa incerci sa faci un transfer intre departamentele aceleiasi companii, inainte de a te avanta in cautarea de noi joburi pe actuala piata a muncii.

Tine cont ca exista posturi in cadrul companiei valabile doar pentru angajatii ei, de aceea tot ce trebuie sa faci tu este sa vorbesti cu seful tau si sa ii aduci la cunostinta intentiile tale.

Ai senzatia ca ratezi toate oportunitatile

Cand orice avansare pe care o ceri iti este refuzata, orice miscare laterala iti este subminata si nu primesti feedback in eforturile tale de a evolua in cadrul companiei, expertii spun ca a venit momentul sa iei in considerare o demisie.

Fie ca ai devenit indispensabil in locul in care te afli, fie ca ai suparat pe cineva sau pur si simplu nu ai atins performantele pe care sefii le asteptau, aceste oportunitati ratate nu au cum sa iti aduca succesul in cariera.

Schimbari in cultura corporativa

Este posibil sa fi intrat intr-o companie unde se punea foarte mare accent pe distractie, pe exprimarea libera a ideilor si aptitudinilor deosebite, iar acum sa faci fata unei schimbari radicale.

Chiar si schimbarea Directorului General poate sa aduca schimbari majore care sa transforme compania intr-un loc de munca nepotrivit pentru tine.

Oricare ar fi scenariul, concluzia ca nu te mai simti confortabil in noua cultura corporativa te poate determina sa iei o singura decizie inteleapta: demisia.

#cariera, #criza, #demisie, #job , #Resurse umane