ANOFM a cerut anul trecut finantare nerambursabila de 654 milioane lei

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 16:09
1933 citiri
ANOFM a cerut anul trecut finantare nerambursabila de 654 milioane lei

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a depus anul trecut 52 de proiecte individuale si 46 de proiecte in parteneriat, pentru obtinerea de cofinantare prin Fondul Sociale European (FSE), in valoare de 654,3 milioane lei (178 milioane euro), potrivit unui raport transmis miercuri.

Contributia proprie a ANOFM pentru aceste proiecte s-a cifrat la circa 105 milioane lei.

La prima sesiune au fost aprobate 8 proiecte, valoarea totala a acestora fiind de 113 milioane lei, din care finantare FSE este de 86,6 milioane lei. In prezent, sunt in procedura de evaluare 11 proiecte strategice ale Agentiei, de 228 milioane lei, din care de la FSE ar putea proveni 141,3 milioane lei.

Proiectele selectate drept castigatoare pentru finantare din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) vizeaza, printre altele, cresterea capacitatii serviciului public de ocupare de a anticipa evolutiile, pe termen scurt si mediu, ale pietei muncii, consolidarea capacitatii de analiza a personalului ANOFM (la nivel central si teritorial) pentru a identifica aspecte relevante privind piata muncii din Romania, identificarea necesitatilor de ocupare si formare pe termen scurt si mediu.

Anul trecut, numai pentru un singur proiect aprobat a fost semnat contractul de finantare de catre Autoritatea de Management responsabila cu POSDRU, pentru care nu a fost primita insa notificare de incepere a activitatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anofm, #finantare, #nerambursabila, #proiecte , #Resurse umane