Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AttoSOFT lanseaza sistemul informatic de tip ERP DataLIGHT Enterprise

AttoSOFT lanseaza sistemul informatic de tip ERP DataLIGHT Enterprise
Dupa 2 ani de teste la clientii beta, AttoSOFT lanseaza pe piata in mod oficial sistemul informatic de tip ERP DataLIGHT Enterprise.
DataLIGHT Enterprise este un sistem integrat de tip ERP (Enterprise Resource Planning). Particularitatea unui astfel de software este aceea ca integreaza toate departamentele si functiile din cadrul companiei dvs. intr-un singur sistem software, care rezolva cerintele particulare ale fiecarui departament in parte. Fiecare departament are un mod de lucru deosebit si date particulare cu care lucreaza, dar cu toate acestea, un software de tip ERP trebuie sa reuneasca toate aceste date intr-o singura baza de date, tocmai pentru ca departamentele sa poata imparti si comunica usor informatii intre ele. Cu toate acestea, e importanta flexibilitatea si minimizarea investitiei facute de client, motiv pentru care sistemul ERP este conceput in sistem modular si nu ca un software unic.

Beneficiile DataLIGHT Enterprise sunt legate de comunicarea informatiei. Un astfel de sistem permite sa fie cunoscute informatii de catre operatori din orice departament, atat timp cat acest lucru este necesar si bineinteles, permis de politicile de securitate ale programului. Fiecare departament opereaza si analizeaza informatiile specifice, dar le pot pune si la dispozitia altor departamente. Spre exemplu, operatiunile depozitului servesc atat gestionarului, cat si departamentului de marketing, pentru evaluarea stocurilor disponibile, sau departamentului de contabilitate, pentru inregistrarea financiara a intrarilor si iesirilor. Evident, aceasta presupune si o schimbare a modului de lucru pentru cei implicati in activitatile respective. Nu este vorba numai de operarea intr-un software a datelor, ci operarea lor corecta si la timp, pentru ca celelalte departamente sa poata beneficia de informatiile introduse.

Durata implementarii unui sistem ERP de tipul DataLIGHT Enterprise este de obicei de ordinul lunilor si aici intelegem mai mult decat doua A- trei luni de zile. Evident, implementarea unei parti din ERP A- de exemplu numai modulul de gestiune sau de contabilitate poate dura doua luni, dar trebuie incluse in durata implementarii si intervalul in care se face analiza sistemului de lucru, implementarea proiectului pilot, cat si perioada de supraveghere.

Principalele motivele ale implementarii DataLIGHT Enterprise sunt:

1.- Integrarea informatiilor financiare A- folosirea unui sistem unitar de colectare a informatiilor si interpretarea lor in mod unitar poate ajuta managerii firmelor sa obtina rapid informatii despre performantele firmei. Chiar daca informatia financiara se obtine plecand de la date inregistrate in diverse departamente, sistemul unitar face ca acestea sa fie usor de centralizat si de analizat.

2.- Integrarea sistemului de procesare a clientilor A- presupune parcurgerea unui traseu bine stabilit al relatiei cu clientul, incepand cu cererea de oferta si terminand cu emiterea facturii si livrarea produselor catre acesta. Legarea acestor pasi si cunoasterea tuturor informatiilor conexe (de ex. stocul curent, soldul clientului, istoricul livrarilor, etc) este foarte importanta pentru o firma care isi doreste o relatie de calitate cu clientii sai.

3.- Standardizarea si urmarirea proceselor de productie A- se refera atat la transpunerea in software a fazelor din procesul de productie, cat si la integrarea informatiilor din procesul de fabricatie cu informatii aferente altor departamente, cum ar fi resursele umane, stocul de materii prime si materiale

4.- Diminuarea stocului A- prin evaluarea corecta a vitezei de rotatie a produselor si printr-un calcul optim al comenzilor catre furnizori, corelat cu vanzarile catre clienti. De asemenea, integrarea cu productia ofera o imagine asupra stocurilor de materii prime si de produse finite pentru urmatoarea perioada de timp.

5.- Standardizarea informatiilor legate de personal A- este o problema in special a companiilor care au mai mult domenii de activitate si care trebuie sa gestioneze un numar mai mare de angajati, platiti dupa grile de salarizare diferite.


AttoSOFT furnizeaza prompt si cu profesionalism solutii informatice inovatoare si de cea mai buna calitate, firmelor mijlocii si mari din Romania pentru a le creste competitivitatea in domeniul lor de activitate.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1508 ori