BVB: Crearea locurilor de munca, cea mai scumpa investitie a unui stat

Luni, 28 Mai 2012, ora 14:59
1790 citiri
BVB: Crearea locurilor de munca, cea mai scumpa investitie a unui stat

Crearea unui nou loc de munca va deveni cea mai scumpa investitie pe care un stat european o poate face pentru urmatorii zece ani, a afirmat, luni, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Lucian Anghel, intr-o conferinta despre maturizarea pietei de capital.

"Sa creezi un loc de munca va deveni cea mai scumpa investitie pe care un stat european o poate face pentru urmatorii zece ani. Va fi extrem de greu sa creezi un nou loc de munca. Pentru asta ai nevoie de finantare", a aratat Lucian Anghel.

Presedintele BVB a atras atentia ca Romania are nevoie de solutii alternative de finantare pentru ca, fara o finantare suplimentara, economia nu poate sa creasca, iar rostogolirea datoriei nu va duce la crestere economica.

"Nu ai cum sa creezi locuri de munca, nu ai cum sa faci investitii, nu ai cum sa te dezvolti. Toate acestea sunt legate de cresterea economica", a subliniat Anghel.

In acest context, Lucian Anghel a aratat ca BVB reprezinta o solutie alternativa de finantare, desi nu a fost luata in calcul de decidenti, in ultimii ani.

El a adaugat ca trebuie adusi cati mai multi investitori in Romania, dar si antreprenori romani, care trebuie convinsi ca BVB poate constitui o alternativa.

"Avem foarte multe discutii si la nivel informal si in general cu autoritatile. Chiar ultima discutie pe care am avut-o la MFP cred ca a fost un pas inainte. Daca ai argumente solide, stii sa le explici, le inteleg si apar rezultate ca si in cazul Codului Fiscal. Am incercat sa prezentam date si sa sustinem cu cifre aplicarea lui de la 1 iulie 2012 si nu de la 1 ianuarie 2013, insa, pe de alta parte, nu trebuie sa fim absurzi. Am inteles si argumentele dansilor - sunt niste restrictii bugetare extrem de dure pe care nu au cum sa le atinga", a mai spus Lucian Anghel.

#investitii creare locuri munca, #BVB creare locuri munca, #atragere finantari locuri munca , #Resurse umane