Care este cea mai buna strategie pentru gasirea unui job

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 23:22
2706 citiri
Care este cea mai buna strategie pentru gasirea unui job

Ati postat CV-ul pe toate site-urile de joburi, ati aplicat pentru mai multe pozitii listate acolo si ati trimis scrisori de intentie la toate anunturile de joburi din ziare, de pe profilul care va intereseaza. Ca tanar absolvent, oare mai puteti sa faceti ceva in plus pentru a va maximiza sansele de angajare?

Cu siguranta. Potrivit specialistilor din domeniul resurselor umane, cea mai buna strategie este sa gasiti metode cat mai diversificate de a cauta un loc de munca, mai ales pe o piata in scadere, cum este cea din prezent.

Iata mai multe tactici pe care le puteti aplica pentru obtinerea unui job, potrivit celui mai mare site de anunturi de locuri de munca din lume, Monster.com:

Contactati organizatiile profesionale din domeniul care va intereseaza

Fiecare domeniu are, de obicei, cel putin o asociatie profesionala. Acestea reunesc reprezentantii companiilor din domeniul respectiv si sunt o sursa buna pentru aflarea posturilor libere si pentru networking.

Vizitati site-urile companiilor care va intereseaza

Cele mai multe firme isi fac publice posturile libere pe propriul site, pe pagina de Cariera sau Angajari.

Trimiteti CV-uri direct companiilor la care vreti sa lucrati

Va intereseaza o anumita companie? Atunci nu mai pierdeti timp completand CV-uri pe site-uri de joburi, ci trimiteti-l direct responsabililor de resurse umane de la aceste firme, impreuna cu o scrisoare de intentie. Pentru o eficienta crescuta, puteti trimite CV-ul direct persoanei care va lua decizia angajarii (sau respingerii) candidatilor. Evident, veti fi nevoit sa faceti o mica "investigatie", pentru a afla cine este acea persoana.

Networking

Considerata cea mai eficienta metoda de a gasi un loc de munca, networking-ul consta, pur si simplu, in a vorbi cu cat mai multi oameni care au legatura cu domeniul sau compania de care sunteti interesat, avand in vedere ca multe posturi nu sunt deloc facute publice.

Anuntati toate persoanele pe care le cunoasteti ca sunteti in cautarea unui loc de munca si cam ce post v-ati dori.

Participati la targurile de joburi

Mai ales in orasele mari, exista targuri de joburi mari, de mai multe ori pe an. De asemenea, exista targuri de joburi organizate de universitati, in colaborare cu alte institutii.

In cadrul acestor targuri, angajatorii sunt cei care isi cauta angajatii perfecti si exista posibilitatea gasirii unor locuri de munca foarte bune.

Apelati la o companie de recrutare

Exista mai multe companii specializate pe gasirea unui job pentru cerintele specifice ale fiecarui angajat in parte. Desi multe dintre acestea sunt platite de angajatori, altele cer bani si de la candidati, asa ca fiti atenti, de la inceput, la acest detaliu.

Luati in considerare contractele temporare

Desi nu este jobul ideal, un contract pe un termen limitat va poate deschide usa unei companii mari, la care va doriti sa lucrati full time. Daca sunteti bun la ceea ce faceti, veti fi primii pe lista cand se va elibera un post cu norma intreaga. In plus, veti fi in cadrul companiei, veti putea sa va faceti cunostinte si sa acumulati experienta, pe langa faptul ca si joburile temporare pot fi bine platite.

#job, #loc de munca, #strategie, #anunturi , #Resurse umane