Cariera ta se potriveste personalitatii tale?

Sambata, 20 Iunie 2009, ora 11:43
4821 citiri
Cariera ta se potriveste personalitatii tale?

Toata lumea stie cat de greu este sa te intelegi cu ceilalti atunci cand exista atatea personalitati diferite – asa ca imagineaza-ti cat este de greu sa fii fericit din punct de vedere profesional cand se intampla acelasi lucru intre cariera si personalitatea ta.

Asemanator cu momentul in care iti cauti un partener, vrei sa iti gasesti o cariera care sa-ti completeze caracterul, nu sa intre in conflict cu acesta.

De exemplu, daca esti activ si extrovertit, este posibil sa nu te intelegi foarte bine cu un job care presupune sa stai toata ziua in spatele unui birou. Pe de alta parte, daca esti timid si introvertit, sunt sanse ca un job care presupune multe interactiuni sociale sa nu fie tocmai potrivit pentru tine. Iar daca iti place mult sa lucrezi singur, munca in echipa s-ar putea sa nu fie pentru tine.

Urmeaza 6 grupuri de personalitati, care par sa cuprinda majoritatea oamenilor. Pentru fiecare personalitate, cnn.com a intocmit o lista cu joburile care se potrivesc cel mai mult nevoilor fiecaruia. Fiecare slujba necesita o educatie, training si calificare diferite.

Personalitate: Artistica

Cum esti: Personalitatile artistice sunt, prin natura lor, creative, cu o imaginatie care se intinde mai departe decat pot crede altii. Acestor oameni le place sa se exprime prin munca lor, lucru departe de potrivire cu sarcinile bine structurate. Le place sa lucreze fara reguli si se bucure sa lucreze cu forme, design-uri, culori, cuvinte si modele.

Joburile potrivite:
Editor
Grafician
Profesor de teatru
Peisagist 
Producator

Personalitate: Conventionala

Cum esti: Persoanelor conventionale le plac lucrurile conventionale: regulile, procedurile, programele si instructiunile sunt lucrurile care le atrag cel mai mult. Acestea prefera sa lucreze cu detalii si cu date in loc de idei; sunt practice si adora rutina si ordinea.

Joburile potrivite:
Contabil
Inspectori
Evaluatori
Planneri financiari
Tehnicieni

Personalitate: Intreprinzatoare

Cum esti: Oamenii intreprinzatori sunt lideri. Le place sa urmareasca proiectele de la inceput pana la sfarsit si le plac aventurile si provocarile. Sunt cei care “fac” mai mult decat cei care “gandesc” si sunt mult mai mult interesati de imaginea de ansamblu decat de micile detalii care o compun.

Joburi potrivite:
Agent de vanzari in publicitate
Ofiter financiar
Analist in management
Director de programe
Reprezentant de vanzari
Manager de vanzari

Personalitate: Investigatoare

Cum esti: Oamenii investigatori prefera sa lucreze singuri. Le place sa se foloseasca de logica mai mult decat de imaginatie, sa rezolve probleme si mistere, sa aseze in ordine piesele unui puzzle, le plac precizia si stiinta si au o deosebita atentie pentru detalii.

Joburile potrivite:
Retelist
Bibliotecar
Oftalmolog
Profesor de stiinta
Inginer software
Statistician

Personalitate: Realista

Cum esti: Precum le spune si numele., realistii sunt… realisti. Acest tip de oameni este orientat pe rezultate, adora problemele si solutiile. Sunt acei oameni care prefera lucrurile palpabile. Le place sa lucreze in exterior, cu diverse masinarii, unelte, instrumente si bijuterii.

Joburi potrivite:
Medic ecografist
Electrician
Pilot
Lacatus
Inginer nuclear
Ortodont

Personalitate: Sociabila

Cum esti: Oamenilor sociabili le place sa-i ajute pe cei din jur si sa lucreze in echipe. Acestia comunica bine, ravnesc dupa interactiuni umane si prefera sa vorbeasca decat sa lucreze cu masinarii sau cu date. Cele mai bune joburi pentru astfel de persoane sunt cele care ii ajute sa fie in preajma oamenilor.

Joburi potrivite:
Medic de familie
Antrenor
Coach/Mentor
Psiholog
Joburi in resurse umane
Profesor

#cariera personalitate job angajat companie , #Resurse umane