Ce joburi prefera salariatii romani

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 09:17
1919 citiri
Ce joburi prefera salariatii romani

Salariatii romani prefera joburile in domeniile IT, financiar sau managementul resurselor umane si evita locurile de munca din industria grea, transporturi, sanatate sau constructii.

In topul preferintelor anagajatiilor romani legate de un loc de munca se afla domeniul IT, scrie Romania libera care citeaza un studiu de specialitate.

Potrivit acestuia, prima optiune a romanilor, cand vine vorba de un nou loc de munca, se afla domeniul IT, urmat de domeniul resurselor umane, de locurile de munca in industria hoteliera si de servicii adiacente.

Printre criteriile pe care le iau in calcul romanii la alegerea unui nou loc de munca se numara salariul, posibilitatile de avansare, programul de munca flexibil si lucrul intr-un mediu tanar si dinamic, precizeaza acelasi studiu.

Specialistii in resurse umane spun ca tinerii absolventi nu mai sunt la fel de pretentiosi ca pana acum, si ca si-au adaptat cererea la actualul context economic.

"Tinerii sunt mult mai dispusi sa accepte orice oferta li se face", a declarat Oana Datki, country manager la compania de resurse umane ConsulTeam, citata de Romania Libera.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#de, #it, #joburi, #loc, #munca, #romani, #salariatii, #software , #Resurse umane