Ce trebuie sa stii inainte sa-ti dai demisia

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 17:53
4749 citiri
Ce trebuie sa stii inainte sa-ti dai demisia

Intr-o perioada dificila pentru piata muncii, orice angajat resimte unele frustrari legate de jobul sau. Pe masura ce responsabilitatile devin mai mari, nivelul de stres creste, iar veniturile raman la fel. 

In ultima saptamana, se numarau 11.981 locuri de munca vacante, potrivit evidentelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare, au fost oferite 389 locuri de munca,  pentru ingineri si subingineri, existau  131 de locuri de munca, iar cei cu studii medii si profesionale au fost puse la dispozitie 11.592 locuri de munca.

Domenii in care se fac angajari

Exista cateva domenii, in care deficitul de personal se resimte si pe timp de criza economica.

Printre acestea, se regasesc ingineria, biotehnologia, managementul de proiect, programare, medicina sau analiza financiara.

Aceste domenii se vor dezvolta considerabil in Romania pe viitor, iar in acest moment aduc cele mai mari venituri celor cu experienta.

Joburi pentru experti

Daca te consideri un expert in aria ta de activitate si esti convins ca alta companie te-ar putea aprecia la adevarata ta valoare, articolul de fata iti ofera cateva sfaturi de care sa tii cont inainte sa iti dai demisia.

Lipsa de sincronizare poate aduce riscuri financiare

Daca iti dai demisia intr-un moment nepotrivit, economiile tale ar putea avea de suferit.

Amana ziua demisiei, pana gasesti un job de care sa fii sigur.

Este mult mai greu sa iti gasesti un loc de munca atunci cand esti somer, pentru ca angajatorul isi va pune o serie de intrebari legate de demisia ta, sustin specialistii in resurse umane.

Constientizeaza importanta stabilitatii unui job

Cand faci o astfel de miscare, trebuie sa realizezi ca iti vei atasa o eticheta, pe care o vor citi toti viitorii angajatori.

Un aspect important din CV-ul tau este stabilitatea job-urilor anterioare pentru ca afecteaza in mod direct credibilitatea ta.

Puterea de negociere

Sa fii angajat in momentul in care negociezi salariul pentru un alt job poate fi un avantaj.

Potentialii angajatori stiu ca este imposibil ca un angajat sa plece de la serviciul lui pentru un job mai prost platit.

Somer fiind, va trebui sa accepti oferta fara drept de apel, mai ales in aceasta perioada de criza.

Gaseste o cale de conciliere

Daca argumentele de mai sus nu te-au convins sa renunti la demisie, cauta o modalitate diferita de a rezolva problemele existente.

Este foarte important sa incerci sa rezolvi problemele imediat dupa ce le sesizezi. Cheia succesului sta in comunicarea deschisa.

Daca nu esti capabil sa rezolvi singur problemele va trebui sa apelezi la managerul de HR.

Daca problema porneste de la o incompatibilitate de personalitati, ai putea sa te transferi in alt department al companiei.

Informeaza-ti seful din timp

O regula nescrisa a profesionalismului la locul de munca spune ca trebuie sa dai un avertisment cu doua saptamani inainte de a-ti da demisia.

Nu e cazul sa intrerupi brusc orice legatura, s-ar putea sa mai ai nevoie de unele persoane de la fostul loc de munca.

Fomuleaza o cerere scrisa

In cererea de demisie poti acorda o explicatie a motivului pentru care te-ai hotarat sa pleci si sa spui cu exactitate care va fi ultima zi de munca.

Multumeste-i elegant sefului tau pentru sustinerea sa, chiar daca a avut unele lipsuri, si transmite urari de bine pentru intreaga companie.

#angajator, #companie, #demisie, #job , #Resurse umane