Continental deschide o universitate la Sibiu pentru a-si forma actualii si viitorii angajati

Luni, 13 Noiembrie 2006, ora 06:36
1746 citiri

Producatorul german de componente auto Continental Corporation va deschide la Sibiu o universitate la care studentii vor putea urma stagii pentru angajare, ca parte a planului prin care grupul vrea sa creasca cu 40% numarul angajatilor sai din tara, au anuntat reprezentantii companiei."Pe 29 ianuarie 2007 voi fi la Sibiu pentru a crea "Universitatea Continental", care va functiona in stransa legatura cu universitatea din Sibiu (...) Aici angajatii nostri vor putea obtine in viitor diplome de masterat si chiar de doctorat", a declarat, la Frankfurt, directorul de Resurse Umane al Continental Corporation, Thomas Sattelberger cu ocazia prezentarii rezultatelor studiului "Global Engineering Excellence", finantat de grupul german.

Sattelberger a adaugat ca universitatea Continental va oferi stagii de pregatire studentilor, si implicit ocazia de a deveni angajati ai companiei care vrea ca in urmatorii trei ani sa ajunga la un total de 5.000 de angajati in tara, cu 1.500 mai mult decat in prezent.

"La Timisoara avem o fabrica mare de anvelope unde capacitatea de productie este in crestere, si tot acolo avem si divizia ContiTech pe care vrem sa o dublam. In plus, la Sibiu avem un centru de inginerie la care numarul de angajati va creste cu 60%", a spus directorul de Resurse Umane al grupului.

El a adaugat ca studiul facut de Continental in Romania a aratat ca studentii romani au o pregatire teoretica excelenta, insa experienta practica lipseste drastic, iar compania cauta ingineri tineri in special pentru centrul sau din Sibiu.

"Universitatea Continental este un design virtual (...) Ea are propriile structuri educationale si o componenta academica serioasa ce poate fi oferita doar in colaborare cu o universitate adevarata cu experienta", a mai spus Sattelberger.

El a adaugat ca grupul german a donat deja trei laboratoare universitatii de stat din Sibiu, dar considera ca lucrurile nu se vor opri aici, iar Continental ar putea deschide si in Timisoara o universitate pentru instruirea actualilor angajati si pentru recrutarea unora noi.

"Ideea e sa nu avem doar o singura universitate Continental pe tara, ci cate una pentru fiecare uzina importanta pe care o detinem. (...) In Romania ar fi bine sa avem doua - trei campusuri", a precizat Sattelberger.

Continental a mai infiintat astfel de universitati in Mexic si Filipine, iar alaturi de Romania vor mai deschide facilitati de instruire si in Germania, SUA si China. Grupul vrea sa creeze o retea mondiala de astfel de universitati care sa functioneze in zonele in care Continental are fabrici cu scopul principal de a-si instrui angajatii, dar si pentru recrutarea de experti care sa fie pregatiti la cel mai inalt nivel.

Grupul Continental e prezent in Romania din 1999, timp in care a investit aproape 250 de milioane de euro, din care doua treimi in fabrica de anvelope de la Timisoara unde productia anuala va ajunge la 16 milioane de unitati in 2008.

Divizia de electronice a grupului se afla la Sibiu si produce sisteme de inchidere si deschidere pentru geamurile automobilelor premium.

In afara de aceste doua divizii, Continental mai are in Romania filiala ContiTech, care produce la Timisoara tubulaturi pentru sistemele de aer conditionat auto si curele de transmisie, iar la Carei, in judetul Satu Mare - furtune de racire.

Continental Corporation este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente pentru industria auto, cu activitati extinse in special in zona productiei de anvelope, a sistemelor de franare, a celor de control al dinamicii vehiculului si a senzorilor electronici.

Continental AG are 85.000 de angajati in peste 100 de fabrici din 27 de tari, iar vanzarile grupului vor ajunge anul acesta la 15 miliarde euro.

Grupul cu sediul central in orasul german Hannovra este pe plan mndial al doilea producator de sisteme electronice de franare si al patrulea la productia de anvelope.

Bloombiz, NewsIn