Cum sa detii controlul intr-un interviu de angajare

Luni, 28 Iunie 2010, ora 09:49
2899 citiri
Cum sa detii controlul intr-un interviu de angajare

Emotiile care apar inaintea unui interviu de angajare sunt de multe ori fara baza reala. Interviul de angajare nu trebuie privit ca un interogatoriu, iar daca stii cum sa il abordezi vei vedea ca discutia va evolua mult mai bine decat te asteptai. 

Inainte de a te prezenta la interviu trebuie sa te documentezi serios pe motoarele de cautare si in retelele sociale pentru a afla tot ce se poate despre organizatie.

Unii experti in HR sustin ca e mai bine sa astepti ca intervievatorul sa iti propuna sa adresezi si tu intrebari, in timp ce altii recomanda sa cauti momentul oportun in conversatie pentru a adresa intrebari deschise.

Totul depinde insa de situatie, pentru ca atunci cand intervievatorul citeste intrebarile de pe o foaie, nu este o idee buna sa il intrerupi.

Daca discutia este relaxata, ai mai multe sanse sa devii cel care pune intrebari.

Atingand punctele esentiale, poti prelua controlul unui interviu si poti profita de moment pentru a intoarce situatia in favoarea ta.

Identifica punctele slabe

Afla care este cea mai mare problema pe care compania o intampina si daca cineva cu experienta ta ar putea contribui la rezolvarea ei.

Intreaba care ar fi prioritatile principale daca ai incepe serviciul de maine.

Afla care este directia in care se indreapta compania

Pentru a-ti face o idee despre perspectivele posibile in cadrul companiei, intreaba angajatorul unde crede ca va ajunge compania peste cinci ani.

Cere detalii despre obiectivele pe termen mediu si lung ale organizatiei.

Asigura-te ca postul ti se potriveste

Fa-ti o idee despre cultura organizationala si calitatile care l-au determinat si pe angajator sa se indrepte catre respectiva organizatie.

In acest mod vei putea realiza cat de compatibil esti cu mediul companiei.

Arata-ti interesul

Incearca sa afli care sunt cunostintele suplimentare de care ai nevoie pentru a putea fi calificat pentru acest post si care sunt urmatorii pasi in procesul de selectie.

Pune intrebari de urmarire

Adresand intrebari de clarificare iti arati un interes deosebit fata de companie.

Specialistii in resurse umane sugereaza notarea unor informatii estentiale intr-o agenda cu ajutorul cuvintelor-cheie, fara a te lasa acaparat de caietel.

Evita intrebarile cu raspuns evident de tipul informatiilor de background despre la companie sau celor referitoare la zilele de concediu. 

#angajare, #companie, #interviu , #Resurse umane