Cum sa folosesti corect timpul acordat sedintei

Luni, 19 Iulie 2010, ora 14:29
1880 citiri
Cum sa folosesti corect timpul acordat sedintei

Pentru ca in ziua de azi timpul este foarte pretios si intreruperea fluxului de lucru poate deveni costisitoare, trebuie sa inveti sa folosesti cat mai inteligent timpul acordat sedintelor.

Iata cateva sfaturi pentru a face sedintele de lucru cat mai productive.

Evita sedintele fara un scop concret

Daca parasesti intalnirea fara sa fi stabilit pasii de actiune, ar trebui sa pui sub semnul intrebarii valoarea acestei reuniuni, mai ales daca este repetitiva.

O intalnire menita sa puna la curent membrii unei companii cu ultimele noutati se poate realiza si online.

Incheie sedinta cu o recapitulare

La sfarsitul fiecarei sedinte, recapituleaza planul de actiune cu fiecare angajat in parte.

Exercitiul nu dureaza mai mult de 30 de secunde de persoana si este util pentru ca aproape de fiecare data vei gasi cativa pasi pe care ai uitat sa ii mentionezi.

Sedintele “in picioare”,  mult mai antrenante

Tendinta generala in cadrul unei sedinte este de a sta pe spate, a reitera aspecte mentionate si de a comenta, mai degraba decat a face propuneri.

Tehnica prin care participantii stau in picioare este ideala pentru intalnirile in ultimul moment, pentru ca se ajunge la o concluzie foarte repede, in mai putin de 10 minute.

Mentioneaza scopul sedintei, inca de la inceput

Prezentarea clara a obiectivelor si stabilirea tonului in care se va desfasura intalnirea reprezinta una dintre responsabilitatile principale ale liderului.

Pastreaza o distanta de timp intre sedinte

O pauza de 15 minute intre doua intalniri ajuta la reducerea semnificativa a stresului, sustin specialistii in resurse umane.

Mai mult, este indicat ca atunci cand se programeaza o intalnire de o ora, aceasta sa fie trecuta in calendar cu 50 de minute.

Marti, ora 15.00, momentul potrivit pentru sedinte

Studiile arata ca exista perioade ale zilei si zile ale saptamanii in care echipele dau cel mai bun randament.

Ziua de marti la ora 15.00 este cel mai adecvat moment pentru astfel de intalniri, potrivit unui sondaj aplicat pe 34.000 de respondenti din Statele Unite.

#intalnire, #plan, #sedinta, #timp , #Resurse umane