Cum sa obtii ce vrei de la managerul tau

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 15:05
3509 citiri
Cum sa obtii ce vrei de la managerul tau

Daca te gandesti cum sa iti abordezi seful pentru a primi o marire, un program mai flexibil sau chiar posibilitatea de a lucra de acasa, din cand in cand, specialistii in Resurse Umane citati de PublicRadio.org iti ofera cateva sfaturi pentru a spori sansele de a obtine ce vrei de la managerul tau. 

Alege momentul potrivit

Daca actiunile companiei tale tocmai au suferit o devalorizare considerabila, daca in urma cu o saptamana ai participat la o sedinta in care s-a vorbit de o productie scazuta in ultima perioada sau daca seful tau tocmai a primit actele de de divort, probabil ca nu e un moment potrivit pentru o cerere speciala.

Asigura-te ca meriti ceea ce pretinzi

Gandeste-te bine daca ceri o marire de salariu doar pentru ca iti doresti niste bani in plus sau daca chiar poti sa motivezi cererea cu realizari concrete care aduc plusvaloare angajatorului.

Este foarte usor sa refuzi un angajat care nu uimeste pe nimeni in companie, insa este foarte greu sa refuzi  un angajat a carui demisie ar insemna o pierdere imensa pentru companie, sunt de parere specialistii.

Construieste o propunere avantajoasa

Gandeste-te ce ar putea sa il determine pe angajator sa considere propunerea ta drept una atractiva.

Daca ii propui un program mai flexibil, in care sa lucrezi de acasa o zi pe saptamana, poti prezenta avantajele companiei in aceasta situatie.

Timpul irosit pe drumul tau catre birou, in trafic, ar putea fi in acest mod utilizat in folosul companiei, care ar castiga mai multe ore de munca decat intr-o zi normala.

Fii perspicace in fata sefului

Daca observi si prezinti problemele companiei in fata sefului  alaturi de solutiile pentru ele, inainte ca acesta sa le observe, acest lucru poate fi un avantaj pentru tine, intrucat iti sporeste credibilitatea.

Daca astepti ca seful tau sa fie cel care iti vorbeste despre probleme, nu vei prezenta o garantie sigura pentru acesta pentru o pozitie mai inalta, sustin expertii in HR.

Cunoaste-ti valoarea

Daca esti un angajat valoros, probabil ca ai mai multa putere decat crezi.

Un manager bun va face tot posibilul sa iti faca pe plac si sa imbunatateasca orice conditie de colaborare cu tine, sustin expertii.

Fii pregatit sa fii refuzat pentru motive fara legatura directa cu tine

Uneori cererea ta este rezonabila, iar seful tau ar vrea sa o onoreze insa ii este imposibil din cauza birocratiei sau probabil are probleme mul mai urgente de rezolvat.

O alta problema pe care o poate intalni este reactia membrilor echipei la favorul facut tie, sustin specialistii.

Incearca sa intelegi toate aspectele care privesc mediul de munca.

Asta nu inseamna ca trebuie sa te multumesti, oricare ar fi raspunsul, ci doar ca ar trebui sa iei in considerare o perspectiva mai ampla atunci cand iti este refuzata cererea.

Daca raspunsul este negativ, afla motivele din spatele lui

Intreaba ce trebuie sa faci pentru a primi marirea care tocmai ti-a fost refuzata.

Daca seful tau nu poate alcatui o argumentatie concreta, inseamna ca esti prins intr-o compainie fara perspectiva, care nu intelege valoarea compensatiilor si ti-ar fi de folos o sesiune de “job-hunting”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef, # marire, # manager, # angajat, # companie , #Resurse umane