Cum sa te asiguri ca CV-ul tau va fi citit

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 12:38
2539 citiri
Cum sa te asiguri ca CV-ul tau va fi citit

Fluxul continuu de CV-uri trimise de cei care vor sa capete un job cu orice pret depaseste de multe ori capacitatea angajatilor de la resurse umane, oricat de bune ar fi intentiile acestora. Un mic ajutor din partea ta este foarte binevenit pentru cei din echipa de recrutare, iar multumirea lor ti-ar putea aduce si tie beneficii, sustin expertii in HR.

Iata cateva sfaturi pentru a iesi in evidenta in fata celor care primesc CV-ul tau.

Prezinta un CV cat mai concis

Concizia unui CV a devenit o necesitate in contextul in care comunicarea mediata ce domina activitatea zilnica favorizeaza mesajele succinte, la subiect.

Cititorul isi va pierde interesul in scurt timp, daca nu primeste informatiile esentiale la timp, sunt de parere specialistii in resurse umane.

Fii original

Alcatuieste-ti CV-ul in asa mod incat sa pastrezi o doza de umor si personalitate pentru a te diferentia de restul candidatilor in ochii celui care face recrutarile.

Prezinta-te ca pe o “stire de ultima ora”

Un titlu care sa atraga atentia si o serie de calificari prezentate clar, concis si in proximitate spatiala si temporala te avantajeaza mai mult decat o prezentare enciclopedica a activitatii tale profesionale.

Axeaza-te pe rezultate

Cuantifica-ti realizarile de cate ori ai ocazia.

Cifrele impresioneaza cititorul si iti ofera credibilitate pentru un nou job.

Evidentiaza-te prin ceea ce te caracterizeaza

Cei care recruteaza cauta indicii in  legatura cu interesele personale ale candidatului, pentru ca acestea ofera un punct de start pentru o conversatie si asigura o alta perspectiva asupra persoanei in cauza.

Acum este momentul sa devii memorabil ca si aplicant.

Specialistii in HR nu te sfatuiesc sa alcatuiesti o sectiune speciala pentru interese personale, insa poti gasi modalitati prin care sa integrezi interesele tale in CV.

O varianta ar fi sa prezinti activitatile tale de voluntariat pentru a oferi angajatorilor o idee cat de vaga despre pasiunile tale.

Foloseste cuvintele-cheie potrivite

CV-ul tau este trecut prin filtrul computerelor inainte de a fi citit de persoane reale, de aceea trebuie sa te gandesti cu atentie si sa utilizezi cele mai semnificative cuvinte din descrierea postului care te reprezinta.

Incearca sa nu te lauzi singur

Poti adauga o sectiune numita “Ce spun ceilalti despre mine” in care sa scrii declaratii scurte si anonime care te avantajeaza si au fost spuse la un moment dat despre tine.

#angajati, #candidati, #cv, #job , #Resurse umane