De ce au femeile salarii mai mici decat barbatii?

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 12:33
1664 citiri
De ce au femeile salarii mai mici decat barbatii?

Femeile din Romania obtin salarii cu aproximativ 10 procente mai scazute decat barbatii, pentru acelasi tip de job si la un nivel de pregatire similar, potrivit unui studiu al Bancii Mondiale. Cum se explica aceasta diferenta, care este, totusi, mai scazuta decat in cazul altor tari din regiune?

Potrivit specialistilor in domeniul resurselor umane, "vina" pentru aceste diferente in salarizare o poarta, pe de o parte, faptul ca domeniul afacerilor este considerat preponderent masculin, iar, pe de alta parte, rolul femeii in cadrul familiei.

"Din pacate, femeile de peste tot castiga cu 10 la suta mai putin decat barbatii, pentru ca exista acest mit al mediului de business, cum ca este un mediu al barbatilor. E un mit care a inceput sa fie zguduit in ultimii zece ani, la noi, in strainate, in ultimii 20.

Pana se va ajunge la un statut de egalitate intre barbati si femei cred ca mai e cale lunga, pentru ca este o schimbare de paradigma in business", a declarat, pentru Ziare.com, Ana Ber, managing director al firmei de consultanta in domeniul HR Dr. Pendl & Dr. Piswanger Romania.

Cititi continuarea pe Ziare.com.

#salariu, #cariera, #salariu femeie, #salariu barbat , #Resurse umane