De ce sa nu renunti la concediu

Marti, 27 Iulie 2010, ora 14:31
1973 citiri
De ce sa nu renunti la concediu

Indiferent de conditiile in care reusesti sa iti iei concediu, cu sau fara plata, expertii in resurse umane recomanda sa profiti la maximum de aceasta perioada de respiro, deoarece vacantele sunt extrem de importante atat pentru viata ta personala, cat mai ales pentru activitatea de la birou. 

 Articolul de fata iti prezinta cateva motive pentru care nu ar trebui sa eziti cand te gandesti sa iti prezinti cererea de concediu in fata sefului.

Concediile iti prelungesc viata

Cercetatorii sunt de parere ca particularitatea de reducere a stresului pe care o au concediile poate adauga ani la viata oricarui angajat.

Studiile realizate timp de noua ani in Statele Unite pe un esantion de 12.000 barbati care sufereau de boli ale inimii au aratat ca cei care si-au luat concedii in mod frecvent au trait mai mult.

Chiar si femeile care si-au luat concediu de doua ori pe an erau de opt ori mai putin expuse bolilor de inima decat cele care si-au luat concediu mai rar.

Concediul iti da forta pentru o noua perioada de munca

O treime din angajatii implicati intr-un sondaj realizat de Expedia.com sustin ca perspectiva asupra jobului se imbunatateste si devin mai productivi atunci cand se intorc din concediu.

Daca simti ca este un gest egoist sa iti iei concediu, priveste la vacanta ca pe o obligatie fata de angajator de a fi un angajat cu forte noi, sustin specialistii in resurse umane.

In concediu vei scapa de stres

Atat psihologii cat si specialistii in HR sunt de acord ca vacantele sunt metode esentiale de reducere a stresului, de a acumula energie si a te detasa de problemele cotidiene.

Concediul alimenteaza creativitatea

Concediul este metoda ideala de a iesi din rutina de la birou.

O vacanta poate spori inovativitatea, de aceea expertii considera ca rezultatele unei astfel de investitii sunt extrem de valoroase.

O vacanta pura de cel putin doua saptamani intr-un an te va aduce inapoi la birou cu forte proaspete in orice situatie si cu idei deosebite, pentru ca perioadele de relaxare permit creierului sa renunte la inhibitii si sa devina cat mai creativ.

Vei fi mai multumit de jobul tau, dupa concediu

Studiile recente arata ca un concediu de cel putin 10 zile aduce cea mai mare satisfactie la locul de munca.

Angajatorii care constientizeaza acest aspect si ofera aceasta perioada de relaxare angajatilor vor obtine cele mai bune rezultate.

Concediul te aduce langa cei dragi

In aceasta perioada ai timp sa te concentrezi asupra celor dragi, profitand de absenta stresului cotidian.

O vacanta poate imbunatatii relatiile intr-o casatorie, intr-o familie si chiar intr-un parteneriat, insa cel mai benefic efect va fi asupra copiilor.

Acestia au astfel ocazia sa invete despre echilibrul in familie si se pot bucura de viata alaturi de parinti, sustin psihologii.

Concediul iti imbunatateste calitatea somnului

Studiile arata ca dupa cateva zile de vacanta, orice persoana beneficiaza de o ora in plus de somn de calitate, care se pastreaza si dupa intoarcerea din concediu.

Concediul te determina sa te bucuri de viata

Psihologii te sfatuiesc sa nu amani prea mult aceasta perioada pe care o meriti, si sa te bucuri la maximum de beneficiile pe care le ofera.

#concediu, # angajat, # vacanta, # sef , #Resurse umane