Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doar 12% dintre persoanele cu dizabilitati primesc un loc de munca

Doar 12% dintre persoanele cu dizabilitati primesc un loc de munca

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat ca doar 12,04% dintre cele 700.000 de persoane cu dizabilitati sunt angajate, principala problema invocata de angajatori fiind pregatirea inadecvata si oferta redusa de locuri de munca.

La sfarsitul lunii iunie, erau inregistrate 690.496 de persoane cu dizabilitati, dintre care putin peste 12% din adulti sunt angajati, potrivit ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Desi numarul de persoane angajate cu dizabilitati a crescut, de la 9.640 de persoane angajate in 2003, la 27.773 in 2011, autoritatile considera ca numarul este inca unul redus, scrie Romania Libera.

Desi Sulfina Barbu invoca problema pregatirii inadecvate, ONG-urile pot beneficia de Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, in cadrul careia pot aplica pentru recalificarea profesionala a pesoanelor cu dizabilitati.

Totusi, slaba informare in ceea ce priveste posibilitatile existente pentru incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati si numarul redus de oferte de lucru sunt motive serioase pentru aceasta situatiei.

Romania se afla mult sub nivelul tarilor europene, unde rata de ocupare a persoanelor cu dizabilitati este de 50%, potrivit fundatiei Motivation.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2207 ori