Egalitatea salariala intre sexe, adoptata de PE

Joi, 24 Mai 2012, ora 15:12
1994 citiri
Egalitatea salariala intre sexe, adoptata de PE

Parlamentul European a adoptat joi un raport privind aplicarea principiului remunerarii egale a barbatilor si a femeilor pentru munca egala sau munca de valoare egala.

Raportul prevede o mai mare capacitate de insertie profesionala a femeilor, in special in functii importante, care ar putea contribui la reducerea diferentelor de remunerare dintre femei si barbati.

Totodata, raportul arata ca este necesar ca femeile sa joace un rol mai activ in procesul decizional economic, folosindu-si influenta pentru a propune solutii care sa cuprinda perspectiva egalitatii de gen.

In plus, exista o corelatie puternica intre existenta unui numar mai mare de femei aflate in pozitii de conducere in cadrul unei companii si profituri mai mari ale companiei respective din active, vanzari si capitalul de investitii.

Norica Nicolai, in calitatea sa membru supleant al Comisiei pentru Drepturile Femeii si Egalitatea de Gen a subliniat, in discursul sau pe marginea acestui raport, ca nu putem avea egalitate de sanse in Uniunea Europeana atata timp cat nu este asigurata egalitatea salariala, acesta fiind principalul obstacol intampinat de statele membre in aplicarea principiului egalitatii de sanse intre femei si barbati.

#remunerare egala barbati femei, #remunerare barbati femei, #salarii egale barbati femei, #proiect CE salarii barbati femei , #Resurse umane