Functionarii publici se plang de discriminari salariale si ameninta cu proteste

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 14:35
4451 citiri
Functionarii publici se plang de discriminari salariale si ameninta cu proteste
Foto: CC0 Creative Commons

Politica salariala din acest moment duce la o destabilizare si o ineficienta institutionala majora prin migrarea personalului catre alte institutii publice a caror politica salariala corespunde pregatirii profesionale a functionarului public, se arata intr-un comunicat al Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), remis miercuri AGERPRES.

Conform sursei citate, SNFP sustine toate actiunile angajatilor sistemului institutional al Ministerului Muncii, generate de discriminarile salariale existente in momentul de fata, ca urmare a aplicarii politicii salariale promovate de actualul Guvern, prin legea 153/2017, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

"Salariile functionarilor publici si ale personalului contractual din institutiile aflate in subordinea Ministerului Muncii, precum Inspectia Muncii, ANOFM, ANPIS si institutiile subordonate acestora precum si ANPDCA sunt considerabil mai mici decat ale acelorasi categorii de personal aflate in subordinea altor ministere, diferenta salariala pe aceeasi functie publica ajungand pana la dublul sumei incasate", conform comunicatului.

De asemenea, SNFP precizeaza ca si angajatii din subordinea Ministerului Culturii, Tineretului si din cadrul Protectiei Consumatorului vor protesta alaturi de angajatii Ministerului Muncii.

"Cu toate ca aceste institutii au o importanta strategica in sistemul administratiei publice, politica salariala din acest moment duce la o destabilizare si o ineficienta institutionala majora prin migrarea personalului catre alte institutii publice a caror politica salariala corespunde pregatirii profesionale a functionarului public.

Alaturi de angajatii din sistemul institutional al Ministerului Muncii vor protesta si angajatii din subordinea Ministerului Culturii, Ministerului Tineretului si Sportului, Protectiei consumatorului, ale caror salarii se afla in aceeasi zona de discriminare salariala", se mai spune in document.

In context, SNFP nu exclude nicio forma de actiune sindicala, respectiv negociere, miting, pichetare, precum si greva generala, astfel incat situatia salariala a categoriilor de personal sa fie corelata cu salarizarea celorlalte institutii publice de acelasi nivel.

#proteste functionari publici, #salarii functionari publici , #Resurse umane