Interviul de angajare: 5 intrebari care te-ar avantaja

Vineri, 25 Mai 2012, ora 18:29
4779 citiri
Interviul de angajare: 5 intrebari care te-ar avantaja

Interviul de angajare seamana cu un proces clasic de vanzare in care nu este suficient sa raspunzi corect la o serie de intrebari. Asul de sub maneca a unui candidat ar putea fi insa intrebarile pe care le adreseaza el anagajatorului.

Pentru a impresiona angajatorul intrebarile trebuie sa dovedeasca interes si o baza de cunostinte in domeniu. Businessinsider a facut o lista de intrebari care te-ar putea aduce in avantaj.

Care sunt probleme pe care compania le intampina in prezent? Si ce face departamentul dumneavoastra pentru a le solutiona?

Punand astfel de intrebari eviti pauzele incomode de pe parcursul interviului, si intervievatorul va avea cu siguranta ceva de spus despre acest subiect. Ba mai mult, raspunsul iti va dezvalui detalii legate de personalitatea sau ambitiile sale.

Care sunt calitatile pe care trebuie sa le aiba angajatii pentru a avansa?

O astfel de intrebare va dovedi interes pentru evolutia ta in companie si te va ajuta sa te hotarasti daca aceasta pozitie ti se potriveste sau nu.

"In momentul in care intervievatorul iti va descrie angajatul ideal iti vei da seama daca te regasesti sau nu in descrierea facuta de acesta", sustin specialitii in HR.

Am vazut ca sunteti profesor universitar. De cat timp aveti si aceasta functie si ce ati invatat din aceasta experienta?

Astfel subliniezi faptul ca angajatorul tau este un expert recunoscut in domeniul in care activeaza. In plus, arati ca te-ai informat inainte de interviu.

Care sunt persoanele carora trebuie sa le raportez? Fac parte din aceeasi echipa sau sunt din echipe diferite?

Intrebari legate de organizarea interna a companiei sau detalii legate de specificatiile activitatii pe care urmeaza sa o desfasori te pot ajuta sa intelegi care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine o promovare, spre exemplu.

Daca vei avea mai multi sefi, este bine sa stii inca de la interviu statutul acestora si ordinea pe care trebuie sa o respecti atunci cand le dai socoteala. In plus, daca va trebuie sa coordonezi o echipa formata din mai multe persoane, ai putea organiza intalniri cu ei inainte de a accepta jobul.

Care este departamentul care se ocupa cu gasirea unor noi perspective de afacere? Exista o echipa care se ocupa cu gasirea unor noi domenii in care compania poate investi, sau vorbim de angajti din diverse echipe, in functie de domeniul urmarit de managerii companii pentru dezvoltare?

Cei mai performanti angajati sunt in general foarte nerabdatori sa se implice noi proiecte, desi nu fac parte din echipa care se ocupa exclusiv cu asta. Daca vorbeste unui angajator de noi metode de a-si diversifica business-ul, care i-ar putea aduce venituri suplimentare ii vei dovedi ca esti cea mai buna alegere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interviu angajare interviu, #interviu angajare intrebari, #cercetare intrebari interviu angajare , #Resurse umane