Mihnea Costoiu, confirmat de Ministerul Educatiei in functia de rector al Politehnicii Bucuresti

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 10:16
3065 citiri
Mihnea Costoiu, confirmat de Ministerul Educatiei in functia de rector al Politehnicii Bucuresti

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a confirmat in functia de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti pe Mihnea Costoiu, care are si calitatea de ordonator de credite, a declarat luni pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei de invatamant superior, Cornel Chira.

Comunitatea academica a Universitatii Politehnica din Bucuresti l-a ales prin vot secret pe Mihnea Costoiu in functia de rector, el inlocuind-o pe prof. dr. Ecaterina Andronescu.

La vot a participat 85% din comunitatea academica a UPB. Noul rector, Mihnea Costoiu, a fost ales de 75% dintre participantii la vot, in timp ce contracandidatul sau, Ion Ciuca, a intrunit doar 25% dintre voturile exprimate.

Mandatul noului rector este de patru ani, maximum fiind de doua mandate consecutive.

Noul rector este nascut in 1972 si a detinut functia de director general al UPB din anul 2005 pana in prezent. Din 1997 si pana in prezent a ocupat postul de cadru didactic asociat. Totodata, in anul 2009 a ocupat functia de secretar de stat in MECTS, iar intre 2001 si 2004 - de director general al MECTS.

Mihnea Costoiu a urmat stagii la Universitatea Oxford, Universitatea Paris IV, dar si la Harvard, este prim autor pentru o carte de specialitate, coautor pentru o carte de specialitate, prim autor pentru 3 studii de specialitate, prim autor sau coautor la 18 articole de specialitate, dintre care 9 in reviste cotate ISI, 9 publicate in volumele unor manifestari stiintifice sau prezentate la conferinte de specialitate, 11 citari.

El a fost implicat, in calitate de membru al echipei de proiect sau de responsabil/director de proiect, in 26 de contracte de cercetare sau in domeniul formarii resurselor umane obtinute prin competitie, pentru 5 dintre acestea in calitate de manager de proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#numire rector Politehnica, #Mihnea Costoiu rector Politehnica , #Resurse umane