Motivarea angajatilor: Patronii nu mai dau prime si incearca sa fie draguti

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 09:57
2029 citiri
Motivarea angajatilor: Patronii nu mai dau prime si incearca sa fie draguti

Primele generoase si team-buildingurile exclusiviste au fost inlocuite cu cuvinte de apreciere si iesiri la masa cu colegii. Patronii sunt constienti ca angajatii prefera sa fie motivati cu bani

Muncesc mai mult decat inainte de criza, pe salarii mai mici, si au ajuns sa fie multumiti pur si simplu pentru ca au un loc de munca. In aceasta situatie sunt multi romani care inainte nici nu concepeau sa faca ore suplimentare fara sa primeasca o bonificatie. "Majoritatea companiilor cauta diverse metode de motivare si de pastrare a oamenilor, fara a fi nevoie sa apeleze la resurse financiare suplimentare", a declarat pentru Gandul Corina Diaconu, directorul general al companiei ABC Human Capital.

Daca bani nu sunt, exista solutii care nu costa nimic: premieri simbolice, mese cu colegii sau cuvinte de apreciere, recomanda specialistii in resurse umane contactati de Gandul.

In practica, insa, lucrurile stau diferit, spun patronii, care fac eforturi sa-si pastreze angajatii.

"Mi-as dori sa fie un mediu economic de asa natura incat sa-i pot motiva cum trebuie pe angajati. Ca patron stiu ca motivatia cea mai importanta este cea pecuniara", a declarat pentru Gandul Iulian Groposila, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), care are o afacere in constructii.

#prime motivare angajati patroni , #Resurse umane